PiterATS Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 Witam Taki modelik jak w tytule sobie ostatnio zdłubałem Cytryna to model Hellera w skali 1/43. Przyznam się, że na początku sceptycznie podchodziłem do tej skali i do tych modeli, ale zmieniłem zdanie. Zestaw skleja się sam, model jest bezszpachlowy, części są czysto odlane bez nadlewek i niedolewek. Do tego jest ich niewiele, w sam raz na prosty, szybki i niewymagający weekendowy projekcik, przy którym autentycznie można się odstresować i w krótkim czasie stworzyć model, który będzie po prostu cieszył oko na półce. Model w niedługim czasie powędruje na małą podstawkę i pod gablotkę, a w moim składziku czekają jeszcze do zrobienia Renault 4CV i Peugeot 203 w 1/43 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartiniOCP Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 Bardzo fajne maleństwo. Ja bym mu trochę zeszlifował oponki, ale w tej skali na pewno nie przeszkadza to tak bardzo jak np. w 1:24. Wygląda świetnie. pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skwarek Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 Bardzo sympatyczna Cytrynka tutaj wyszła:) Podoba mi się kolor i elementy chromowane. Może delikatny wash na felgi dla delikatnego poprawienia ich głębi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts