Grześ1541804924 Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 (edytowane) skasować Edytowane 24 Maja 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viper Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 Bardzo ładnie , oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 Witam, jakiś rok temu robiłem ten model. Właściwie to wciąż robię, bo od roku czeka na pomalowanie owiewki i wykończenie. Od siebie dodam, że końcówki skrzydeł od spodu powinny być żółte, co w instrukcji nie zostało uwzględnione. Kibicuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wicher Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 Bardzo ładnie Ci to wychodzi. Szczególnie podoba mi się tablica przyrządów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 Bardzo ładnie Ci to wychodzi. Szczególnie podoba mi się tablica przyrządów. Ja bym powiedział że taka sobie! Kolego Grześ trzeba było troszke mniej przetrzeć tą tablice srebrnym ( za dużo trochę tego koloru) malowałeś tablice na podstawie fotek?? Jak na początek twojej przygody z modelarstwem idzie ci ok . Trenuj dalej z każdym modelem będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grześ1541804924 Napisano 31 Lipca 2007 Autor Share Napisano 31 Lipca 2007 Witam. Deco tablica była malowana białym kolorem ale mniejsza o to dobrze prawisz. A ja zrobiłem screen-a z gry, bardzo ładne malowanie Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 Witam. Deco tablica była malowana białym kolorem ale mniejsza o to dobrze prawisz. A ja zrobiłem screen-a z gry, bardzo ładne malowanie Pozdrawiam Grzegorz Mi chodzi o srebrna przecierkę suchym pędzlem na tablicy. A ciekawe malowanie ale niestety SF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grześ1541804924 Napisano 31 Lipca 2007 Autor Share Napisano 31 Lipca 2007 Mi chodzi o srebrna przecierkę suchym pędzlem na tablicy. A ciekawe malowanie ale niestety SF. Mnie też chodzi o przecierkę suchym pędzlem na tablicy, która była malowana białą farbą. A malowanie, które zamieściłem jest bardzo zbliżone do tego w realu. Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Mi chodzi o srebrna przecierkę suchym pędzlem na tablicy. A ciekawe malowanie ale niestety SF. Mnie też chodzi o przecierkę suchym pędzlem na tablicy, która była malowana białą farbą. A malowanie, które zamieściłem jest bardzo zbliżone do tego w realu. Pozdrawiam Grzegorz Acha źle cię zrozumiałem . Następnym razem spróbuj przetrzeć srebrnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grześ1541804924 Napisano 1 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Deco - myślałem nad srebrnym, ale ten kolor jak widać na zdjęciach zarezerwowałem do przecierania kabiny pilotów w celu podkreślenie zniszczenia. Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grześ1541804924 Napisano 1 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam. Zrobiłem silnik, wstępnie pomalowałem śmigło, skleiłem skrzydła (na razie stan surowy bez szpachli i szlifowania) oraz na końcu przymierzyłem kadłub czy pasuje do skrzydeł (występują dwie szpary, których po dociśnięciu nie będzie widać). Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Tutaj masz fajny link http://ipmslondon.tripod.com/aircraftreviews/id19.html Ten otwór na drugim zdjęciu od góry trzeba by zaszpachlować. I uważaj przy klejeniu obudowy chłodnic - instrukcja nakazuje je przykleić na odwrót niż to było w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 te działka na fotce to tak jak oczy w emotce "lekko się rozjechały" czy tak powinno być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viper Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Fajny rymik Chyba tak niepowinno być bo jak by tak miał prawdziwy samolot to by jakoś na boki strzelał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Jeśli już to powinny się schodzić, tak by na odległości kilkuset metrów trafiać w jeden punkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grześ1541804924 Napisano 1 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam. Powinno być tak: Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Jeśli już to powinny się schodzić, tak by na odległości kilkuset metrów trafiać w jeden punkt Dzięki za wyjaśnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam. Powinno być tak: Pozdrawiam Grzegorz Tak, ale my rozpatrujemy odchylenia w innej płaszczyźnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grześ1541804924 Napisano 2 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam. W innej płaszczyźnie Proszę bardzo http://i60.photobucket.com/albums/h2/Q22Q/Plastik/Ju87_8.jpg Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 2 Sierpnia 2007 Share Napisano 2 Sierpnia 2007 No na takim rzucie to rzeczywiście wszystko precyzyjnie widać Swoją drogą, też gram w szturmovika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grześ1541804924 Napisano 2 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam. Na dziś dzisiejszy pomalowałem Ju pactrą A45 (podkład). Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 2 Sierpnia 2007 Share Napisano 2 Sierpnia 2007 Hmmm... Jaki w końcu będziesz robić kamuflaż? Bo jeśli ten standardowy (czyli ciemno-ciemny na górze i jasny na dole) to podkład pod malowanie pędzlem sobie daruj, a już w szczególności jasne kolory - bo chyba sam widzisz jak Ci to wyszło (no chyba, że to jeszcze nie skończony podkład). A poza tym czemu malujesz nie-w-pełni-sklejony-samolot? I tak będziesz musiał jeszcze podszlifować łączenie skrzydło-kadłub, więc i tak i tak trzeba będzie podmalowywać. Niby to nie jakieś straszne utrudnienie w tym wypadku, ale... Ale i tak czekam na postępy prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u-boot Napisano 2 Sierpnia 2007 Share Napisano 2 Sierpnia 2007 Ja też robiłem ten model i nie wiem jak zapobiec odpadaniu kalek bo chyba wszystkie wyroby academy mają tę wadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 2 Sierpnia 2007 Share Napisano 2 Sierpnia 2007 Ja też robiłem ten model i nie wiem jak zapobiec odpadaniu kalek bo chyba wszystkie wyroby academy mają tę wadę. Kalki Academy są do du.. Żeby temu zapobiec należy stosować płyny do kalkomanii ( najlepsze są sol i set microscale). Przed nałożeniem kalek nalezy pomalować model sidoluxem potem nałożyć kalki potem znowu sido i odpowiedni lakier jaki trzeba mat , satin , błyszczący. Kalki po tych zabiegach nie powinny odpadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grześ1541804924 Napisano 2 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam. Prac ciąg dalszy. Skrzydła zostały prawie ukończone, kadłub otrzymał usterzenie oraz został zamocowany do skrzydeł. MrBat - malowanie będzie takie jak sugeruje Academy czyli to o czym pisałeś "(czyli ciemno-ciemny na górze i jasny na dole)" Całość pomalowałem A45 dlatego ponieważ uważam że farba którą teraz nałożę będzie lepiej trzymała się modelu (taki tam experyment). Deco - mam prostszy sposób na kalki Academy który w 100% skutkuje, po prostu smaruje je bezbarwnym matowym lakierem Humbrola trzyma jak... Zdjęcia: Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi