Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

jakiś rok temu robiłem ten model. Właściwie to wciąż robię, bo od roku czeka na pomalowanie owiewki i wykończenie.

Od siebie dodam, że końcówki skrzydeł od spodu powinny być żółte, co w instrukcji nie zostało uwzględnione.

Kibicuję i pozdrawiam

Napisano
Bardzo ładnie Ci to wychodzi. Szczególnie podoba mi się tablica przyrządów.

Ja bym powiedział że taka sobie! Kolego Grześ trzeba było troszke mniej przetrzeć tą tablice srebrnym ( za dużo trochę tego koloru) malowałeś tablice na podstawie fotek?? Jak na początek twojej przygody z modelarstwem idzie ci ok . Trenuj dalej z każdym modelem będzie lepiej.

Napisano
Witam. Deco tablica była malowana białym kolorem ale mniejsza o to dobrze prawisz. A ja zrobiłem screen-a z gry, bardzo ładne malowanie

th_Ju87_9.jpg

th_Ju87_8.jpg

Pozdrawiam Grzegorz

Mi chodzi o srebrna przecierkę suchym pędzlem na tablicy. A ciekawe malowanie ale niestety SF.

Napisano
Mi chodzi o srebrna przecierkę suchym pędzlem na tablicy. A ciekawe malowanie ale niestety SF.

Mnie też chodzi o przecierkę suchym pędzlem na tablicy, która była malowana białą farbą. A malowanie, które zamieściłem jest bardzo zbliżone do tego w realu.

Pozdrawiam Grzegorz

Napisano

Mnie też chodzi o przecierkę suchym pędzlem na tablicy, która była malowana białą farbą. A malowanie, które zamieściłem jest bardzo zbliżone do tego w realu.

Pozdrawiam Grzegorz

Acha źle cię zrozumiałem . Następnym razem spróbuj przetrzeć srebrnym.

Napisano

Witam. Zrobiłem silnik, wstępnie pomalowałem śmigło, skleiłem skrzydła (na razie stan surowy bez szpachli i szlifowania) oraz na końcu przymierzyłem kadłub czy pasuje do skrzydeł (występują dwie szpary, których po dociśnięciu nie będzie widać).

th_Ju87_11.jpg

th_Ju87_10.jpg

Pozdrawiam Grzegorz

Napisano

Fajny rymik Chyba tak niepowinno być bo jak by tak miał prawdziwy samolot to by jakoś na boki strzelał

Napisano

Hmmm... Jaki w końcu będziesz robić kamuflaż? Bo jeśli ten standardowy (czyli ciemno-ciemny na górze i jasny na dole) to podkład pod malowanie pędzlem sobie daruj, a już w szczególności jasne kolory - bo chyba sam widzisz jak Ci to wyszło (no chyba, że to jeszcze nie skończony podkład). A poza tym czemu malujesz nie-w-pełni-sklejony-samolot? I tak będziesz musiał jeszcze podszlifować łączenie skrzydło-kadłub, więc i tak i tak trzeba będzie podmalowywać. Niby to nie jakieś straszne utrudnienie w tym wypadku, ale...

Ale i tak czekam na postępy prac

Napisano

Ja też robiłem ten model i nie wiem jak zapobiec odpadaniu kalek bo chyba wszystkie wyroby academy mają tę wadę.

Napisano
Ja też robiłem ten model i nie wiem jak zapobiec odpadaniu kalek bo chyba wszystkie wyroby academy mają tę wadę.

Kalki Academy są do du.. Żeby temu zapobiec należy stosować płyny do kalkomanii ( najlepsze są sol i set microscale). Przed nałożeniem kalek nalezy pomalować model sidoluxem potem nałożyć kalki potem znowu sido i odpowiedni lakier jaki trzeba mat , satin , błyszczący. Kalki po tych zabiegach nie powinny odpadać.

Napisano

Witam. Prac ciąg dalszy. Skrzydła zostały prawie ukończone, kadłub otrzymał usterzenie oraz został zamocowany do skrzydeł.

MrBat - malowanie będzie takie jak sugeruje Academy czyli to o czym pisałeś "(czyli ciemno-ciemny na górze i jasny na dole)" Całość pomalowałem A45 dlatego ponieważ uważam że farba którą teraz nałożę będzie lepiej trzymała się modelu (taki tam experyment).

Deco - mam prostszy sposób na kalki Academy który w 100% skutkuje, po prostu smaruje je bezbarwnym matowym lakierem Humbrola trzyma jak...

Zdjęcia:

th_Ju87_18.jpg th_Ju87_17.jpg th_Ju87_16.jpg th_Ju87_15.jpg th_Ju87_14.jpg

Pozdrawiam Grzegorz