KrzychuP Napisano 21 Września 2012 Napisano 21 Września 2012 Witajcie z racji iż nie mam na chwilę obecną czym malować a budować można zawsze zakładam wątek z w/w pojazdem.Próbował będę zrobić ten pojazd: posiłkowal będę się tym zestawem: i tą książką oraz to co znajde w necie: i kika zdjęć z porannej dłubaniny: jutro postaram się wkleić kolejną aktualizację.Pozdrawiam. P.S. choroba siatka mi się krzywo przykleiła i pojawily się opary od CA(jkiś dziwny ten element PE nie chcial się kleić)popracuje Debonderkiem i poprawię. Cytuj
DARTH Napisano 21 Września 2012 Napisano 21 Września 2012 A co to się z aerkiem stało że nie masz czym malować? Cytuj
KrzychuP Napisano 21 Września 2012 Autor Napisano 21 Września 2012 Kopresor mi wysiadł a dopiero w przyszłym miesiącu premia będzie więc kupie nowy kompesor i jakiś porządny aerek może Ultę bo tez ledwo ciągnie. Cytuj
DARTH Napisano 21 Września 2012 Napisano 21 Września 2012 Kopresor mi wysiadł a dopiero w przyszłym miesiącu premia będzie więc kupie nowy kompesor i jakiś porządny aerek może Ultę bo tez ledwo ciągnie. No to boli , ale jak nówkę odpalisz to samo się będzie malować Cytuj
Firefly Vc Napisano 21 Września 2012 Napisano 21 Września 2012 (edytowane) Witam będę śledził wątek ja również robię Hetzer-a tylko że z Tmyia.Na razie stoję z robotą ponieważ czekam na dodatki do niego,jestem ciekaw jak wykonasz model i jaki będzie kamuflaż. Edytowane 21 Września 2012 przez Gość Cytuj
KrzychuP Napisano 21 Września 2012 Autor Napisano 21 Września 2012 Malowanie jak w pierwszym poście z zakładów BMM typu „Licht und Schatten” tez czekam na lufę i motylki acha taka uwaga klocek pod podniśnik najlepiej wykonać z kawałka drzewna ten zestawowy to poprostu plastikowy klocek No to boli , ale jak nówkę odpalisz to samo się będzie malować żeby się samo chciało(żart) malowanie to najprzyjemniejsza część całej budowy. Cytuj
krzychu-onisk Napisano 22 Września 2012 Napisano 22 Września 2012 Możesz coś powiedzieć o tej publikacji Kagero? Bo zamierzam nabyć do swojego projektu "3x Hetzer". Cytuj
KrzychuP Napisano 22 Września 2012 Autor Napisano 22 Września 2012 Możesz coś powiedzieć o tej publikacji Kagero? Bo zamierzam nabyć do swojego projektu "3x Hetzer". no nie specjalna jednym słowem plany w skali 1/48 z rożnymi wersjami zdjęć archiwalnych mało zato dużo kolorowych G-13 Cytuj
krzychu-onisk Napisano 22 Września 2012 Napisano 22 Września 2012 Hmm... ale i tak pewnie kupie, zważywszy na kalki. Cytuj
KrzychuP Napisano 23 Września 2012 Autor Napisano 23 Września 2012 Ja kupilem ją bez kalek za to z możliwością kupienia ich osobno może dlatego że nie kupiłem jej w Kagero(jeśli kalki mają być do tych malowań przedstawionych w książce to nie warto ciekawe są może 2 malowania) co ciekawe wersja z kalkami jest o połowe tańsza od tej mojej no niepoważne. Cytuj
KrzychuP Napisano 23 Września 2012 Autor Napisano 23 Września 2012 Witajciekolejna porcja zdjęć tym razem kapcie i wstępnie kolorowane koła(kolorystycznie wydają się ok): gąski składają się z pojedynczych ogniw i prostych odcinków gorny bieg gąsienicy już uformowany ja wolał bym już z pojedynczych ogniw mam nad nimi większą kontrolę.Generalnie aktualizacja miala być wczoraj ale wybrałem sie na malą wycieczkę do Konewki na bunkry bunkier kolejowy w Konewce z kompleksem bunkrów towarzyszących bunkier hydroforni bumkier techniczny i jego wnętrze a tu Szaniec Hubala w Anielinie prawdopodobne miejsce śmierci mjr.Dobrzańskiego"Hubala" Cytuj
KrzychuP Napisano 30 Listopada 2012 Autor Napisano 30 Listopada 2012 Zmotywowany przez pracę Roberta O. postanowilem ruszyć swojego Hetzera a więc wanna skompletowana(koła,gęsi,plus kilka trawionek Abera takich jak osłony i inne pierdólki): próbiwalem robić spawy i nie wyglądają najlepiej(poprawi się) jest krzywo bo polożone na sucho walka z ostatnimi "esowatymi" mocowaniami to niezły ubaw a już chciałem dać oryginalne zestawowe. C.D.N.nie wiem kiedy bo zawitam na chwilę do działu lotniczego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi