KrzychuP Napisano 21 Września 2012 Share Napisano 21 Września 2012 Witajcie z racji iż nie mam na chwilę obecną czym malować a budować można zawsze zakładam wątek z w/w pojazdem.Próbował będę zrobić ten pojazd: posiłkowal będę się tym zestawem: i tą książką oraz to co znajde w necie: i kika zdjęć z porannej dłubaniny: jutro postaram się wkleić kolejną aktualizację.Pozdrawiam. P.S. choroba siatka mi się krzywo przykleiła i pojawily się opary od CA(jkiś dziwny ten element PE nie chcial się kleić)popracuje Debonderkiem i poprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 21 Września 2012 Autor Share Napisano 21 Września 2012 Dzięks konkretny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 21 Września 2012 Share Napisano 21 Września 2012 A co to się z aerkiem stało że nie masz czym malować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 21 Września 2012 Autor Share Napisano 21 Września 2012 Kopresor mi wysiadł a dopiero w przyszłym miesiącu premia będzie więc kupie nowy kompesor i jakiś porządny aerek może Ultę bo tez ledwo ciągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 21 Września 2012 Share Napisano 21 Września 2012 Kopresor mi wysiadł a dopiero w przyszłym miesiącu premia będzie więc kupie nowy kompesor i jakiś porządny aerek może Ultę bo tez ledwo ciągnie. No to boli , ale jak nówkę odpalisz to samo się będzie malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 21 Września 2012 Share Napisano 21 Września 2012 (edytowane) Witam będę śledził wątek ja również robię Hetzer-a tylko że z Tmyia.Na razie stoję z robotą ponieważ czekam na dodatki do niego,jestem ciekaw jak wykonasz model i jaki będzie kamuflaż. Edytowane 21 Września 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 21 Września 2012 Autor Share Napisano 21 Września 2012 Malowanie jak w pierwszym poście z zakładów BMM typu „Licht und Schatten” tez czekam na lufę i motylki acha taka uwaga klocek pod podniśnik najlepiej wykonać z kawałka drzewna ten zestawowy to poprostu plastikowy klocek No to boli , ale jak nówkę odpalisz to samo się będzie malować żeby się samo chciało(żart) malowanie to najprzyjemniejsza część całej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 Możesz coś powiedzieć o tej publikacji Kagero? Bo zamierzam nabyć do swojego projektu "3x Hetzer". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 22 Września 2012 Autor Share Napisano 22 Września 2012 Możesz coś powiedzieć o tej publikacji Kagero? Bo zamierzam nabyć do swojego projektu "3x Hetzer". no nie specjalna jednym słowem plany w skali 1/48 z rożnymi wersjami zdjęć archiwalnych mało zato dużo kolorowych G-13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 Hmm... ale i tak pewnie kupie, zważywszy na kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 23 Września 2012 Autor Share Napisano 23 Września 2012 Ja kupilem ją bez kalek za to z możliwością kupienia ich osobno może dlatego że nie kupiłem jej w Kagero(jeśli kalki mają być do tych malowań przedstawionych w książce to nie warto ciekawe są może 2 malowania) co ciekawe wersja z kalkami jest o połowe tańsza od tej mojej no niepoważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 23 Września 2012 Autor Share Napisano 23 Września 2012 Witajciekolejna porcja zdjęć tym razem kapcie i wstępnie kolorowane koła(kolorystycznie wydają się ok): gąski składają się z pojedynczych ogniw i prostych odcinków gorny bieg gąsienicy już uformowany ja wolał bym już z pojedynczych ogniw mam nad nimi większą kontrolę.Generalnie aktualizacja miala być wczoraj ale wybrałem sie na malą wycieczkę do Konewki na bunkry bunkier kolejowy w Konewce z kompleksem bunkrów towarzyszących bunkier hydroforni bumkier techniczny i jego wnętrze a tu Szaniec Hubala w Anielinie prawdopodobne miejsce śmierci mjr.Dobrzańskiego"Hubala" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 30 Listopada 2012 Autor Share Napisano 30 Listopada 2012 Zmotywowany przez pracę Roberta O. postanowilem ruszyć swojego Hetzera a więc wanna skompletowana(koła,gęsi,plus kilka trawionek Abera takich jak osłony i inne pierdólki): próbiwalem robić spawy i nie wyglądają najlepiej(poprawi się) jest krzywo bo polożone na sucho walka z ostatnimi "esowatymi" mocowaniami to niezły ubaw a już chciałem dać oryginalne zestawowe. C.D.N.nie wiem kiedy bo zawitam na chwilę do działu lotniczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi