klaymen Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 Model ten podobał mi się odkąd pierwszy raz go zobaczyłem. Wygląda jak parodia odrzutowca, ale mimo to dalej robi groźne wrażenie. Poza tym przez to że wygląda jak poskładany z kilku samolotów bardzo fajnie prezentują się na nim nawet przesadne ślady eksploatacji. Taki MIG-15 w stylu Madmax . Model kleiło się bezproblemowo. W niektórych miejscach trzeba było użyć szpachli, ale były to tylko drobne poprawki. W zestawie jest dużo dodatkowych części ,są też trzy wersje do wyboru. Można je zobaczyć na stronie producenta. Model jest nowy, wydany chyba nawet w tym roku, więc jakość odlewu i szczegółowość jest bardzo dobra. Negatywnie zaskoczyły mnie tylko kalki -w ogóle nie chciały się kleić. Naklejenie szachownic na krawędzie natarcia skrzydeł było męczarnią, ale myślę że efekt jest tego warty. Malowanie jest wymyślone. Chciałem dodać chociaż trochę realizmu, dlatego od spodu jest błękitny. Założyłem że mimo wszystko samolot jest aluminiowy, dlatego spod obić farby widać srebrny kolor. A teraz zdjęcia: Starałem się też zrobić zbliżenia załogi, ale przez te szyby niewiele widać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 Lubię styl budowania orków Model wyszedł bardzo łądny, choć jak dla mnie za mało poobijany ;) - przyjmuję, że to nówka sztuka. Dobrze jest PS1- Niezły zbieg okoliczności, ja teraz muszę dłubać cztery takie latadła w mikroskali do tej miłej gry planszowej : http://www.games-workshop.com/MEDIA_CustomProductCatalog/m1340005_Bommerz_Over_Da_Sulphur_River.pdf PS2 - Widziałeś latające maszynki polskiej firmy Puppetswar? http://puppetswar.eu/category.php?id_category=77 Sympatyczne ... bez dwóch zdań . Ech, zeby tylko tańsze trochę były ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Ten model uśmiecha się do mnie już od jakiegoś czasu Świetna robota! Nie korciło Cię dodanie mu czerwonych gwiazd oraz sierpa z młotem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Bardzo ładny orkowy chmm latacz . Ja bym dodał więcej mocno czerwonego - w końcu według orków co czerwone to szybsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Projekt ciekawy. Pogratulować modelu i wyobrażni. Oby więcej takich dziwadeł, w pozytywnym znaczeniu tego słowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Nie korciło Cię dodanie mu czerwonych gwiazd oraz sierpa z młotem ? Raaaaany boskie, artoorze, orkowie są pozytywni i mili, a ty tu takim pomysłem jak obuchem w łeb.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 24 Września 2012 Autor Share Napisano 24 Września 2012 Cieszę się że się podoba . Modele Puppetwars fajne, ta wieżyczka "top gun" to chyba nawet do Bommera. Co do radzieckiego to o tym myślałem. Są nawet głowy dla pilota i strzelca z czapkami "uszankami" . Ale mam zamiar sprzedać ten model ,a miłośnik gier bitewnych prędzej kupi taki w orkowym malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi