Pawel90 Napisano 27 Września 2012 Napisano 27 Września 2012 Witam, poszukuję informacji oraz zdjęć Universal Carriera Mk II o nazwie własnej Lisowczyk. Czy ktoś ma jakiekolwiek zdjęcia? Proszę o pomoc gdyż chciałbym wykonać Universal Carriera z pudełkowego malowania które proponuje IBG w swoim modelu. Pozdrawiam Cytuj
bigmodel Napisano 27 Września 2012 Napisano 27 Września 2012 Witam. Oto LISOWCZYK Zdjęcie pochodzi z książki Od Acromy do Zwycięzcy cz.8 Autorstwa Andrzeja. A. Kamińskiego. Pozdrawiam Jacek Cytuj
Pawel90 Napisano 1 Października 2012 Autor Napisano 1 Października 2012 Dziękuję za te zdjęcie! Czy jest w stanie ktoś mi podpowiedzieć czym są te prostokąty na pancerzu? I widzę że pojazd ten nie ma z tej strony numeru bocznego (lub numer seryjny, nie wiem co oznacza ten numer), pytanie dla znawców - czy z drugiej strony może mieć ten numer boczny? Czy będzie miał np z tyłu lub w ogóle miał nie będzie? Pozdrawiam Cytuj
piotrkur Napisano 3 Listopada 2012 Napisano 3 Listopada 2012 Jeśli się nie mylę to angolskie oznaczenia taktyczne-różne kolory i różne figury ale poczekaj na wersję fachowców od pojazdów "dżemowych" Cytuj
Pawel90 Napisano 5 Listopada 2012 Autor Napisano 5 Listopada 2012 piotrkur, ten namalowany kwadrat to na pewno oznaczenie taktyczne, mi chodzi o te prostokąty wyglądające na jakieś przyspawane blaszki. Cytuj
Andrzej_LK Napisano 5 Listopada 2012 Napisano 5 Listopada 2012 zgaduję tylko ale sądzę, że mogło to służyć do rozpinania płóciennej budy nad carrierem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi