Jump to content

Sherman Firefly IC Hybrid hull "RYŚ -I" 1:35

Fabson93
 Share

Recommended Posts

Witam

To mój pierwszy warsztat jak i model To co chce zbudować to ,Sherman IC H o wdzięcznej nazwie "RYŚ-I". Jak łatwo się domyślić ,w głównej mierze ,za baze posłuży mi zestaw Dragona. Wykorzystam z niego całe zawieszenie i kadłub. Wieże wstawie ,z zestawu dragona Firefly IC Welded Hull.

Model kadłuba itp. został już wcześniej zaczęty przez kuzyna który pozaczynał modele i zrezygnował z dalszych prac nad nim ,twierdząc ,że go to znudziło. Zasadniczo już jest prawie ukończony.

DSCN5417.JPG

DSCN5415.JPG

DSCN5414.JPG

DSCN5416.JPG

Na chwile obecną wygląda tak Co wiem o tym czołgu ? Tylko tyle ,że

- ma wieże LB z pistolportem i bez wzmacnianego "policzka"

- gąski to chyba są t54e1 z ECC potocznie zwnanymi "duckbillami" w wersji takiej "kwadratowej"

Zatem jeśli ktoś posiada jakieś zdjęcia RYSia to prosiłbym o przesłanie ich ,gdyż posiadam tylko jedno z "od Acromy do Zwyciezcy" ,a to jednak troche mało ;)

temat godny najwyższego zainteresowania. ale nie widzę pistol portu i prau szczegółów (np. ogranicznik otwarcia włazu ładowniczego). trzymam kciuki bo Rysia chyba jeszcze nikt nie robił. być moze też przydałaby się british cuppola, ale to już sprawa uznaniowa. zajrzyj tutaj:

http://www.forum.modelarstwo.org.pl/viewtopic.php?f=83&t=20336

Postęp nie wielki ,z powodu rodzinnie spędzpnego weekendu Wczoraj ,zabrałem się za wieżę i tylko tyle udało mi się przy niej zrobić:

DSCN5435.JPG

DSCN5437.JPG

P.S. Andrzej_LK Przepraszam ,że poprzednimi zdjęciami wprowadziłem Cię w błąd. Bowiem powyższe zdjęcia miały ukazywać model w stanie jakim go dostałem