Fabson93 Posted September 28, 2012 Share Posted September 28, 2012 Witam To mój pierwszy warsztat jak i model To co chce zbudować to ,Sherman IC H o wdzięcznej nazwie "RYŚ-I". Jak łatwo się domyślić ,w głównej mierze ,za baze posłuży mi zestaw Dragona. Wykorzystam z niego całe zawieszenie i kadłub. Wieże wstawie ,z zestawu dragona Firefly IC Welded Hull. Model kadłuba itp. został już wcześniej zaczęty przez kuzyna który pozaczynał modele i zrezygnował z dalszych prac nad nim ,twierdząc ,że go to znudziło. Zasadniczo już jest prawie ukończony. Na chwile obecną wygląda tak Co wiem o tym czołgu ? Tylko tyle ,że - ma wieże LB z pistolportem i bez wzmacnianego "policzka" - gąski to chyba są t54e1 z ECC potocznie zwnanymi "duckbillami" w wersji takiej "kwadratowej" Zatem jeśli ktoś posiada jakieś zdjęcia RYSia to prosiłbym o przesłanie ich ,gdyż posiadam tylko jedno z "od Acromy do Zwyciezcy" ,a to jednak troche mało ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted September 28, 2012 Share Posted September 28, 2012 temat godny najwyższego zainteresowania. ale nie widzę pistol portu i prau szczegółów (np. ogranicznik otwarcia włazu ładowniczego). trzymam kciuki bo Rysia chyba jeszcze nikt nie robił. być moze też przydałaby się british cuppola, ale to już sprawa uznaniowa. zajrzyj tutaj: http://www.forum.modelarstwo.org.pl/viewtopic.php?f=83&t=20336 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fabson93 Posted October 2, 2012 Author Share Posted October 2, 2012 Postęp nie wielki ,z powodu rodzinnie spędzpnego weekendu Wczoraj ,zabrałem się za wieżę i tylko tyle udało mi się przy niej zrobić: P.S. Andrzej_LK Przepraszam ,że poprzednimi zdjęciami wprowadziłem Cię w błąd. Bowiem powyższe zdjęcia miały ukazywać model w stanie jakim go dostałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted October 2, 2012 Share Posted October 2, 2012 ok, podglądam dalej i kibicuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts