pees Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Witam Jako że mam naturę która nie pozwala mi drążyć jeden temat modelarski, postanowiłem równolegle z Grilem, pracować nad modelem BTR, model moim zdaniem dobrze opracowany i robi miłe wrażenie. Inbox tutaj - http://www.mojehobby.pl/products/Russian-BTR-60PB.html Na początek muszę pozbyć się śladów po wypychaczach, w obu połówkach kadłuba. Jednocześnie myślę nad "napompowaniem" kół, aby opony siedziały jak należy na felgach, próbowałem szybko do nich wdmuchnąć powietrze, ale nie siedzą dość szczelnie na felgach.i ta metoda nie zdaje egzaminu, ma ktoś jakieś pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 mam ten model, chcę go zrobić w wersji PU, dlatego będę z uwagą obserwował Twoje zmagania . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bojar Napisano 3 Października 2012 Share Napisano 3 Października 2012 >>>>>Jednocześnie myślę nad "napompowaniem" kół, aby opony siedziały jak należy na felgach, próbowałem szybko do nich wdmuchnąć powietrze, ale nie siedzą dość szczelnie na felgach.i ta metoda nie zdaje egzaminu, ma ktoś jakieś pomysły ?<<<<< Witam, spróbuj napchać w opony skrawki lub paski gąbki. Zrobiłem tak z jednym kołem od DANY z HB. Wyszło obiecująco, wprawdzie model na razie nie sklejony ale właśnie na pierwszy rzut oka było to samo co w Twoim BTR i zacząłem też kombinować jak to zniwelować. Myślałem nawet nad tym, żeby odlać z tego jednego komplet kól z żywicy i najlepiej od razu z ugięciem. Ale na razie DANA czeka na swoją kolej... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 4 Października 2012 Autor Share Napisano 4 Października 2012 Witam >>>Witam, spróbuj napchać w opony skrawki lub paski gąbki. Zrobiłem tak z jednym kołem od DANY z HB. Wyszło obiecująco<<< Bojar dziekuje ci za podpowiedź, myslę że to jest własnie to! i musze to szybko sprawdzić na BTR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi