Apache Napisano 26 Lipca 2013 Share Napisano 26 Lipca 2013 To zobaczymy jak wjdzie malowanie. Przypomniał mi się mój 1 model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 31 Lipca 2013 Autor Share Napisano 31 Lipca 2013 Niestety, nie wszystko poszło zgodnie z planem, więc siłą rzeczy będzie to najbardziej błyszczący się MIG na świecie... Na ten moment wygląda tak: Do podmalowania zostało to i owo i to, co w tym przypadku najgorsze - kalki... Jest pomalowany MrMetalColor aluminiową; która ma tę zadziwiającą właściwość, że niby jest wyschnięta ale ślady na palcach zostawia. Powinienem na nią położyć bezbarwny, żeby było na co kłaść kalki, ale... się boję - bo ten etap za każdym razem partoliłem... Przyszło mi do głowy, coby pomalować kawałek plastiku tą farbą, odczekać, przepolerować i sprawdzić, czy czy nim da się kłaść i przesuwać ewentualnie kalki - czy nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Przyszło mi do głowy, coby pomalować kawałek plastiku tą farbą, odczekać, przepolerować i sprawdzić, czy czy nim da się kłaść i przesuwać ewentualnie kalki - czy nie... Pomysł dobry i najlepiej tak robić, gdy się nie jest pewnym Znam z autopsji bóle przy robieniu czegoś po raz pierwszy od razu na modelu i od tego czasu czy w pancerce czy w lotnictwie najpierw na jakichś złomach testuję każdą technikę czy nieznane specyfiki. A jeśli trzeba będzie bezbarwnym lakierem przelecieć jednak, to polecam do aerografu Alclada (sam przekonałem się, że trudno nim popsuć coś): http://exito.sklep.pl/pl/p/ALCLAD-II-ALC-600-Aqua-Gloss-120ml/10485 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi