Apache Napisano 26 Lipca 2013 Napisano 26 Lipca 2013 To zobaczymy jak wjdzie malowanie. Przypomniał mi się mój 1 model Cytuj
drabik Napisano 31 Lipca 2013 Autor Napisano 31 Lipca 2013 Niestety, nie wszystko poszło zgodnie z planem, więc siłą rzeczy będzie to najbardziej błyszczący się MIG na świecie... Na ten moment wygląda tak: Do podmalowania zostało to i owo i to, co w tym przypadku najgorsze - kalki... Jest pomalowany MrMetalColor aluminiową; która ma tę zadziwiającą właściwość, że niby jest wyschnięta ale ślady na palcach zostawia. Powinienem na nią położyć bezbarwny, żeby było na co kłaść kalki, ale... się boję - bo ten etap za każdym razem partoliłem... Przyszło mi do głowy, coby pomalować kawałek plastiku tą farbą, odczekać, przepolerować i sprawdzić, czy czy nim da się kłaść i przesuwać ewentualnie kalki - czy nie... Cytuj
Desaxe Napisano 31 Lipca 2013 Napisano 31 Lipca 2013 Przyszło mi do głowy, coby pomalować kawałek plastiku tą farbą, odczekać, przepolerować i sprawdzić, czy czy nim da się kłaść i przesuwać ewentualnie kalki - czy nie... Pomysł dobry i najlepiej tak robić, gdy się nie jest pewnym Znam z autopsji bóle przy robieniu czegoś po raz pierwszy od razu na modelu i od tego czasu czy w pancerce czy w lotnictwie najpierw na jakichś złomach testuję każdą technikę czy nieznane specyfiki. A jeśli trzeba będzie bezbarwnym lakierem przelecieć jednak, to polecam do aerografu Alclada (sam przekonałem się, że trudno nim popsuć coś): http://exito.sklep.pl/pl/p/ALCLAD-II-ALC-600-Aqua-Gloss-120ml/10485 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi