Jack Napisano 1 Października 2012 Share Napisano 1 Października 2012 Początki Neoplana zrobione zawieszenie równolegle reszta ale jeszcze nie gotowa dla publiki.Pneumatyka zrobiona i reszta kabli teraz najgorsze czyli góra.Pzdrawiam Szakal bo tylko TY jak narazie walczysz z tym tematem . Twoja klapa to nie pójście na łatwizne tylko skomplikowana konstrukcja i szacun za włożoną pracę.Ja wyznaję zasadę że nie to co zgodne z orginałem lecz pomysł i wykon.Ludzie z wózkami robią cuda za pieniądze.Walczymy razem i liczę na wymianę pomysłów.Pozdro SZAKAL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 1 Października 2012 Share Napisano 1 Października 2012 Niebawem dołącze do Was. Muszę tylko skończyć ze Skakanką i rozpocznie się montaż karoserii mojego Neo. Naklejki czekają, podwozie w 80% gotowe, jeszcze tylko wizyta w mieszalni lakierów i będę mógł jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 1 Października 2012 Share Napisano 1 Października 2012 Dla mnie było to pójście na łatwiznę z tego względu że wyginanie drutu do odpowiedniego kształtu było by bardziej mozolną pracą a ta konstrukcja zajęła mi około 30 minut plus czas schnięcia kleju. Gratuluje cierpliwości. Malowanie detali z pewnością nie było proste. Cieszę się również że mamy już 3 neosia na forum. Będzie z kim wymieniać się swoimi doświadczeniami. Jak na razie to co zrobiłeś budzi podziw. Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack Napisano 1 Października 2012 Autor Share Napisano 1 Października 2012 To .jesteś bliżej niż dakej .powodzenia MARK666 !!!Zapraszamy do wpólnej roboty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack Napisano 1 Października 2012 Autor Share Napisano 1 Października 2012 Dzięki SZAKAL !!! Jeżeli chodzi o górę to mam parę pomysłów.Np. na przednią szybę nakleić GO-boxy czyli terminale opłat autostradowych.Też chcę zrobić nawigację na pulpicie z podłaczeniem do gniazda zasilania.Zwróć też uwagę na nietypowe osłony przeciwsłoneczne w Neoplanie.Ostatnio odwiedziłem kilka Neoplanów na parkingu i zauważyłem kilka nowych pomysłów.Jak pewnie wiesz jestem kierowcą autokaru i jeżeli mam okazję to podgłądam co się da choć mało tego jeżdzi zwykle to Niemcy.Jeżeli będę mógł w czymś pomóc to wal a ja zobaczę co się da zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 Odbiegając od tematu jeździsz w turystyce po kraju, zagranicy czy może tak jak ja raczej w koło komina?? Wracając do modelu trzymaj link do forum niemieckiego ze składanym neosiem http://www.die-leitplanke.de/1-herzlich-willkommen/4-modelle-im-bau-gebaut/neoplan-cityliner-gebaut/ Polecam też tę stronę może coś się przyda http://www.autofirmowe.pl/galeria_zdjec/z,874,875,19073_neoplan,cityliner.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Jack co z Twoim neoplanem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi