tadeusz6514 Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 Moje pierwsze wejście na to forum i coś co wykonałem już bardzo dawno temu Grecja .Model jest przerobiony i dodane figurki , skala 72 Właściwie nic więcej TADEUSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 19 Października 2012 Share Napisano 19 Października 2012 Brawo za skalę że tak powiem, malusia jest i wiem że nie łatwo o detal. Co według mnie jest nie tak? Kalka krzyża świeci, użyj odpowiedniego płynu, przydało by się na drodze trochę śladów po pojazdach, i co najważniejsze Duży minus za podstawkę. Jeśli wystawiasz coś w galerii, żeby "To" Jakoś wyglądało, sprawia wrażenie bardzo niechlujnie robionej dioramy, i przez to dużo odejmuje całości. Co do reszty jak mówiłem, Fajne według mnie, ciekawa scenka i wykonanie, zwłaszcza murek z kamieni. I Rada na przyszłość, pamiętaj że każdy szczegół i tzw. pierdołą tworzą całość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 19 Października 2012 Autor Share Napisano 19 Października 2012 Przepraszam za podstawkę, ale nigdy nie przywiązywałem uwagi do tego szczegółu , wiem powinienem wykonywać to bardziej dokładnie ,myślę że jak wykonam wszystkie pojazdy V2 to i dioramę wykonam na 5 TADEUSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 19 Października 2012 Share Napisano 19 Października 2012 OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 19 Października 2012 Share Napisano 19 Października 2012 Jedyne uwagi to oprócz podstawki to to że niezbyt podoba mi się te drzewko na pierwszym planie, krzywo sklejone gąsienice i wyżej wspomniana kalka. Takie pytanie ten pojazd to twoja własna twórczość ? Jeśli tak to kto jest producentem podwozia bo to chyba brałeś firmowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 20 Października 2012 Share Napisano 20 Października 2012 Podstawka szczegół.... ale jakże ważny Ważne by była czysta i schludna, nic więcej. A twojej tego brakuje :( Niestety, ale to coś niebieskie i kolorowe wypływające z niej rzuca się w oczy Podam Ci przykład, na jakim talerzu Pyszny obiad wygląda lepiej ? Czystym ładnym, ładnie przybranym? czy Oblepionym brudem i zaschniętym żarciem z poprzedniego jedzenia ? Myślę że odpowiedź znasz Powodzenia w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 20 Października 2012 Autor Share Napisano 20 Października 2012 OK rozumiem .TADEUSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 20 Października 2012 Autor Share Napisano 20 Października 2012 Komandosi niemieccy Rosja 43 TADEUSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 20 Października 2012 Autor Share Napisano 20 Października 2012 Coś dodam , skala 72 zobacz coś innego TADEUSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 21 Października 2012 Share Napisano 21 Października 2012 Możesz mi odpowiedzieć na moje pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 22 Października 2012 Autor Share Napisano 22 Października 2012 Muszę poszukać producenta podwozia , górę wykonałem samemu wraz z armatą . Poszukam i napiszę TADEUSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 29 Października 2012 Autor Share Napisano 29 Października 2012 Jedyne uwagi to oprócz podstawki to to że niezbyt podoba mi się te drzewko na pierwszym planie, krzywo sklejone gąsienice i wyżej wspomniana kalka. Takie pytanie ten pojazd to twoja własna twórczość ? Jeśli tak to kto jest producentem podwozia bo to chyba brałeś firmowe? Pojazd ,podwozie jest firmy Italieri reszta to obudowa i działo to moja praca , zawsze podobał mi się ten pojazd i chciałem mieć go w swojej kolekcji . Jeszcze choruje na panzer 2 z tym samym działem który był używany w Afryce mam nadzieję że przyjdzie czas i na ten model TADEUSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 29 Października 2012 Share Napisano 29 Października 2012 dzięki Nam chrapkę na model bo potrzebny mi do scenki. Kiedy będę go robił wiem gdzie się zgłosić po plany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 11 Listopada 2012 Autor Share Napisano 11 Listopada 2012 Zapraszam do współpracy nad nowymi modelami których jeszcze nikt nie wykonywał w tej skali , pomysłów dużo mało czasu pozdro TADEUSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 Zapraszam do współpracy nad nowymi modelami których jeszcze nikt nie wykonywał w tej skali , pomysłów dużo mało czasu pozdro TADEUSZ W tej skali zostało wykonanych przez te wszystkie lata tyle modeli że... Można kilkadziesiąt tomów książek ze zdjęciami wydać. Co do czasu to pamiętaj tylko, że pośpiech to wróg modelarza, zwłaszcza początkującego. Co do Twojej pracy to najbardziej podoba mi się mur z kamyczków, reszta jest niechlujna i robiona "na hura". Warto wydać kasę na model, posiedzieć dłużej i zrobić coś konkretnego i ładnego by pieniądze nie zostały zmarnowane. Fajnie, że zostawiłeś oglądającym podgląd jakie kolory plasteliny wykorzystałeś przy formowaniu scenki myślę że jak wykonam wszystkie pojazdy V2 to i dioramę wykonam na 5 TADEUSZ Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 12 Listopada 2012 Autor Share Napisano 12 Listopada 2012 Jeszcze dużo modeli nie zostało wykonanych , a moje dioramy to uboczna produkcja dla tego mało starannie wykonane sorki TADEUSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 Jeszcze dużo modeli nie zostało wykonanych , a moje dioramy to uboczna produkcja dla tego mało starannie wykonane sorki TADEUSZ Nie kapuję takiego podejścia, może jestem dziwny. Powiedz mi to po cholerę robisz te dioramy ? produkt uboczny, więc się nie staram? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 12 Listopada 2012 Autor Share Napisano 12 Listopada 2012 Wiesz przyjdzie mi pomysł na dioramę i ją wykonuje ale podstawek ni chce mi się robić za dużo czasu i dla tego BYŁY wykonywane niestarannie , wiem muszę to poprawić i tak zacznę robić , sory trochę to głupio brzmi ale tak czasami bywa mało czasu a wiele pomysłów TADEUSZ, dużo mam takich dioram gdzie temat fajny a przez podstawę i niestaranne wykonanie traci dużo na samym początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 Powiem Ci tylko tyle, jeśli czegoś ci się nie chce robić to tego nie rób, odwalasz Maniane z podstawkami itp, i wychodzi masakra, a potem się dziwisz że wszyscy psy wieszają na Tobie. Skup się na jednym, ja też mam wiele pomysłów i zapewne każdy ma mało czasu, takie to Hobby, praca, żona itp, potem modele. Ale powiedz mi czy to sport? Czy ty jesteś na zawodach że musisz odwalić byle jak dioramkę, i brać się zaraz za kolejną? Powiem Ci jedno WYLUZUJ Facet. Nie wiem Umierasz, czy co ? że za życia musisz zrobić jak najwięcej Modeli? bo takie odnoszę wrażenie? Mówiłem i powtórzę ci to po raz kolejny, W MODELARSTWIE NIE MOŻNA SIĘ SPIESZYĆ, MODELARSTWO TO SZCZEGÓŁY !!! Sam przyznajesz że niestaranne wykonanie traci dużo już na samym początku. Pomyśl o Tym. Pozdrawiam Pana Tadeusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 16 Listopada 2012 Autor Share Napisano 16 Listopada 2012 A czy reszta jest dobrze czy do dupy Abrakadabra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi