adamuss Napisano 11 Października 2012 Share Napisano 11 Października 2012 Zestaw Fujimi, oczywiście 1:24. Sklejany i malowany na wzór mojego auta 1:1 (od oryginału odbiegają opony i trochę felgi). Miałem ten model od kilku lat ale zwlekałem z budową bo nie mogłem zdobyć drugiej deski rozdzielczej od LHD. W końcu zapadła decyzja o wyciągnięciu jej z wcześniej złożonego modelu, który nie do kończ odpowiadał posiadanej wtedy przeze mnie Solce. W związku z tym w dalszym ciągu chętnie nabędę taką deskę w wersji LHD - może być żywica. Zastosowane modyfikacje: - przeróbka felg + robiona na zamówienie kalkomania na dekielki - nieznacznie obniżone zawieszenie - przerobiony tylny spoiler na wersję ESi (w zestawie była krótka lotka od VTi) - napisy del Sol, CRX, ESi i logo Hondy w chromie - kalkomanie na zamówienie - tablice rejestracyjne robione na zamówienie - czarna wykładzina w środku - lakier z palety Hondy - kod zgodny z oryginałem - deska rozdzielcza LHD - aktualnie model czeka jeszcze na końcówkę wydechu, gdyż muszę znaleźć coś, z czego będę mógł ją wykonać. Potem już tylko finalne czyszczenie i gablotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobster2005 Napisano 11 Października 2012 Share Napisano 11 Października 2012 Pięknie i czysto wykonany model, podoba mi się, że ma swoje poparcie w oryginale – nie przekombinowana z tuningiem Honda, którą można na co dzień spotkać na ulicy. Gratuluję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 11 Października 2012 Share Napisano 11 Października 2012 Modelik bardzo fajny. Schludnie wykonany z nienaganną powłoką lakierniczą. Kilka minusów, które dostrzegam: - coś dzieje się z tylną osią. Koła jakby trochę krzywe (strona kierowcy) - lakier metaliczny z dużym ziarnem. Osobiście odchodzę od metalików samochodowych bo (szczególnie z użyciem lampy w aparacie) strasznie się te granulki w oczy rzucają. - słupki przy przedniej szybie fujimi wykonało chyba trochę za grube. Ogólnie jednak udany Japończyk. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 11 Października 2012 Share Napisano 11 Października 2012 Ciasteczko z lukrem. Śliczniutka. Ale macie sprzęty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 4 Maja 2013 Autor Share Napisano 4 Maja 2013 Mała aktualizacja - model doprowadzony do stanu na krótko przed sprzedażą auta. Doszła końcówka wydechu, naklejka nr rej na przedniej szybie i reklama żony firmy na tylnej szybie. Przy okazji próbowałem eksperymentować z ciekawym tłem. Niestety zwykły kompakt + słabe światło dały marny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ongzng Napisano 21 Maja 2013 Share Napisano 21 Maja 2013 Mi się podoba. Pewnie dużo frajdy przy budowie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi