viltianus Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 Dryad, czyli kanonierka klasy Dryad/Halcyon, to ten większy okręt, z żółtymi kominami. Boxer, torpedowiec, to ten mały szaroczarny karaluch. Oba dość typowe dla swojej epoki, klasyczne, zwyczajne, bez żadnych szczególnych cech wyróżniających. Końcówka XIX wieku i sam początek XX to zresztą był taki czas, że okrętów budowano dużo, ale rzadko mialy one okazję sprawdzić się w jakichś realnych działaniach. Wojen toczyło się niewiele i z zasady gdzieś bardzo daleko, a flotę w gotowości trzeba było utrzymać. Stąd wiele z ówczesnych okrętów jako jedno z głównych wydarzeń swej biografii podają np. "udział w rocznicowej rewii królowej Wiktorii w 1897 roku". Dryad to żywiczny produkt JB-Model w skali 1/350, Boxer - kartonówka z Orioła, zmniejszona z 1/200 do 1/350. Koty oczywiście też są: na Boxerze rudy, na Dryadzie czarny. Szukajcie. Cała galeria TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Przepiękna dioramka !!! Niesamowicie budujesz te swoje okręciki. Mam wrażenie, ze to nie modele tylko żywe obrazy.Jakby każdy detal był budowany pod katem "fotogeniczności" I pewnie dla tego są takie fotogeniczne i klimatyczne !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 11 Stycznia 2013 Share Napisano 11 Stycznia 2013 Klimatyczne foty Gdyby je dać w sepii, lekko "zmęczyć", to nie rozróżni, czy to "oryginał", czy "fałszywka". Zawodowe bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viltianus Napisano 11 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2013 Generalnie to ja podogonie jestem, nie fotograf. W przypadku tych dwóch okrętów dużo klimatu zrobił zachód słońca nad Zatoką Gdańską, gdzie fotografowałam dioramkę, i pomoc kumpla ZbiGa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 11 Stycznia 2013 Share Napisano 11 Stycznia 2013 dobra, wszystko ładnie i pięknie ale gdzie kot ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viltianus Napisano 12 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2013 Są nawet dwa, na każdym okręcie jeden. Na Boxerze rudy, na Dryadzie czarny. Szukaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi