modelist constructor Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 (edytowane) klops Edytowane 6 Października 2021 przez modelist constructor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unkas Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 Witaj na forum i proszę fotki,fotki przyjacielu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelist constructor Napisano 12 Października 2012 Autor Share Napisano 12 Października 2012 Tak jak napisałem ze fotki wieczorem bo okazało się że mój laptop nie czyta tych kart z aparatu wiec muszę kupić czytnik. Więc wybaczcie za opóźnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 No to do dzieła ! Może coś skorzystam, jakiś pomysł ,modyfikacja czy coś co pozwoli może lepiej ,taniej czy szybciej lub sprawniej "pojechać" z "Badenem" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 Chyba trzeba na forum dział RC założyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 "Centrala PL" WITA KOLEGE Ciekawy projekcik, taki skromniaszek 170cm Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 13 Października 2012 Share Napisano 13 Października 2012 Zapowiada się ciekawie. Co będzie dalej? Cha! moje nadbudówki to maluśkie będą przy twoich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 13 Października 2012 Share Napisano 13 Października 2012 Jestem w Częstochowie na urlopie, dorwałem się na chwile do sieci, a tu taka nowinka! Żeby było weselej, wczoraj bylem w Kielcach i odebrałem 82 cm kadłub "Klimka"! Z zainteresowaniem będę śledził ten ciekawy temat. P.S. Po wczorajszej wizycie u p.Stanisława Machały już nic nie zrobi na mnie wrażenia. Widziałem kadłub "Yamato" dl. 263 cm! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelist constructor Napisano 13 Października 2012 Autor Share Napisano 13 Października 2012 Witajcie. Pawlik.Twój okręt w rzeczywistości jest duży i w tej skali wszystko małe. Mój mały i w tej skali duże są detale. Warka. Ja mam kadłub Bismarcka w skali 1:100 251cm wiec tez spory. Pozdr Kolejne zdjęcia po wykonaniu następnych detali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 No proszę czego to ja się dowiaduję! Kadłubek Yamato 1:100 . Może któryś z miłośników floty wschodzącego słońca się podejmie? Kadłubek Bismarcka 1:100, to dla Bismarckologów wyzwanie! Może tak na razie kącik sporych okręcików i stateczków a po jakimś czasie kąt się powiększy!? Warka Misio wystartuje z "Klimkiem" ! No chłopaki do dzieła!!!! Puki łapy się nie trzęsą, tak że uniemożliwiają przyklejenie czegokolwiek ! Czas płynie człowiek nie młodnieje.... Kierowniku budowy jak tam dziś w stoczni, coś się robi przy holowniku? Gdyby tak jeszcze mistrz Okonek zaczął "strugać" Czabanienkę albo Kirowa lub Kuzniecova w 1:100 .... Oj czuję że mi się dostanie od naczelnika czyli wielkiego admirała tego działu za pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 Hehe ostatnio gościliśmy H-7, zna się beosia Huberta i Marcina (którego już tam nie ma) - zrób mu załogę! Bo inaczej to nie będzie H-7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unkas Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 Witaj -bardzo ładne bryły Ci Wyszły .Mam kilka pytań do Ciebie -jak grubych płytek użyłeś -możesz zdradzić w jaki sposób wycinasz zwłaszcza łuki -rozumiem ,że krawędzie przed klejeniem ścinałeś pod kątem -jaki kleju stosujesz To na razie wszystko ,na pewno będę tu zaglądał z ciekawością gdyż sam przymierzam się pomału do budowy od podstaw , a na forum coraz więcej relacji się pojawia Pozdrawiam Unkas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelist constructor Napisano 14 Października 2012 Autor Share Napisano 14 Października 2012 Witaj unkas. Grubość to 1mm Łuki wycinam cyrklem olfy Wycinam wszytko nożykiem olfy Dwa nacięcia i odłamuje. Nie przecinam na wylot. Polistyren sam pęka wzdłuż nacięcia. Kleję kropelką. Nie szlifuje krawędzi pod kątem. Sklejam krawędziami a szczeliny zaszpachluje i oszlifuje żeby była ładna krawędź Wycięte krawędzie szlifuje bardzo drobnym papierem i iglakami. Stosuję różnej grubości polistyren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 15 Października 2012 Share Napisano 15 Października 2012 Ale nam się ciekawych tematów na rodziło na forum . Fajne sprawa taki holownik, będę kibicował, na pewno fajna skala do wykonania szczegółów. Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelist constructor Napisano 23 Października 2012 Autor Share Napisano 23 Października 2012 Witajcie Z braku czasu dorobiłem tylko łoże po którym suwa się hak. Widok z góry Widok z dołu I taka perspektywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelist constructor Napisano 25 Października 2012 Autor Share Napisano 25 Października 2012 Witajcie Potrzebuje pomocy w postaci informacji kto mógłby mi pomóc w sprawie wytocznia dyszy korta o średnicy 161mm z plastiku jakiegoś twardego do którego można coś przykleić za pomocą klejów cyjanoakrylowych. Wymiary są właściwe na rysunku jakby się ktoś chciał podjąć zrobienia. Coś takiego jak na rysunku Pozdr Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 25 Października 2012 Share Napisano 25 Października 2012 Mysle, ze przy silach ktore beda generowane na dyszy, bardziej pasowalby tu mosiadz lub braz, lutowany lutem sztywnym, lub srebrnym. Tworzywo sztuczne klejone CA moze okazac sie zbyt slabe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelist constructor Napisano 25 Października 2012 Autor Share Napisano 25 Października 2012 Dysza będzie jednolitym elementem ale do niech chce przykleić parę rzeczy. Jeśli będzie słabo trzymało to przykleję czymś żywicznym. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 25 Października 2012 Share Napisano 25 Października 2012 tak jak napisał wyżej kolega Warka Bear wytocz to z mosiądzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelist constructor Napisano 26 Października 2012 Autor Share Napisano 26 Października 2012 Dziękuję za radę ale póki co postanowiłem zrobić to z jakiegoś twardego tworzywa i zobaczę jak to będzie. Pozdr Póki co poszukiwanie kogoś kto takie coś zrobi wogóle w ilośco sztuk 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelist constructor Napisano 6 Listopada 2012 Autor Share Napisano 6 Listopada 2012 Witajcie Tym razem bez zdjęć. Ale mam pytanie. Zakupiłem podkład Motip szary. Ile warstw psiknąć żeby ładnie pokryło. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 jedną to podkład przecież 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 polecamy żółty ;) fajnie widać potem gdzie nie domalujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelist constructor Napisano 7 Listopada 2012 Autor Share Napisano 7 Listopada 2012 Fakt. Masz rację że potem ładnie widać gdzie braki w malowaniu. Ale akurat był szary do wyboru za ta cenę. Kupowałem na allegro. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 polecamy żółty ;) fajnie widać potem gdzie nie domalujesz A ciekawe kto ci robak polecał a jak tam moja ulubiona modliszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi