Marcin1970 Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 Witam. Po długiej przerwie od modelarstwa zakupiłem wymieniony w temacie model. W związku z tym wypadało by otworzyć pierwszy warsztat z budowy na tym forum . Planuje go robić prosto z pudelka ( bez większych inwestycji ) wszelkiego rodzaju przeróbki będę się starał wykonać samodzielnie . Planowane malowanie to interwencja na Węgrzech 1956 lub oddziały stacjonujące na granicy ZSRR z Chinami . I w tym miejscu mam prośbę - potrzebuje linków do stron z fotkami o w/w interwencji ( jakoś nie mogę nic znaleźć ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 Cześć Marcin. Zasiadam do obserwacji jako pierwszy. Będzie na co popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 Do tego co planujesz zrobić lepiej pasuje IS-3 Tamiyi w innym przypadku czeka Cię sporo przeróbek -tego prędzej zrobisz na "egipcjana" pozdr Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 28 Października 2012 Autor Share Napisano 28 Października 2012 Jakiego typu przeróbek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 To proste Ty kupiłes wersję IS-3M a chcesz zrobic IS-a podczas interwencji na Węgrzech pierwsze modernizacje IS-ów przeprowadzono w latach 48-52 i te m.in. brały udział w konflikcie na Węgrzech, ostateczną modernizację przeprowadzono pod koniec lat 50-ych czyli po konflikcie na Węgrzech i nosiła ona oznaczenie IS-3M czyli to co masz w pudle kup sobie ksiązke Czołg Josif Stalin Boriatyńskiego-ok. 30 zł. i masz wszystkie informacje których potrzebujesz, moja propozycja-znajdź fotke i wtedy na jej podstawie buduj/sklejaj model pozdr Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 29 Października 2012 Autor Share Napisano 29 Października 2012 Witam . Posiadam Ta lekturę , a nawet ja czytałem .Z reszta wszystkie modele zaczynam od zbierania dokumentacji. Nie są to wielkie przeróbki , jeżeli chodzi o bryle wozu . Lecz problem jest innego typu ,nie mogę zanalezc fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi