Pakoramirez Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 Witam Mam nadzieję że w dobrym dziale piszę - potrzebuje porady Kupiłem ostatnio kompresor firmy PARI INHALIERBOY typ: 37.00 niestety kompresor nie ma przewodu powietrznego - nic by w tym nie było dziwnego bo przewody są dostępne tylko że w tym modelu wyjście jest bez gwintu (wydaje mi się że jest stożkowe wciskane) Nie wiecie przypadkiem gdzie można dokupić taką końcówkę bądź cały przewód Przepatrzyłem allegro i nic nie znalazłem - Proszę o pomoc Poniżej zamieściłem zdjęcie może ktoś taki przewód ma i nie jest mu potrzebny Pozdrawiam i z góry dzięki Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 kluczowy jest gwint wydaje mi sie że jak skontaktujesz się z kimś ze sklepow modelraskich albo z aerkami to pomogą ci dobrać końcowkę np na szybkozłączkę którą tam wkręcisz a do niej podłączysz przewód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pakoramirez Napisano 6 Listopada 2012 Autor Share Napisano 6 Listopada 2012 Niestety tak jak pisałem nie ma tam żadnego gwintu - jest tylko otwór na złączkę w postaci stożka a takiej niestety nie mogę nigdzie znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 To jest kompresorek medyczny do inhalatora. Podejrzewam, że więcej niż 1 bar się z tego nie wydusi. Złącza tam specjalnego do wężyka chyba nie ma. Wygląda na zwykłe tulejki plastikowe wtykane na wcisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pakoramirez Napisano 6 Listopada 2012 Autor Share Napisano 6 Listopada 2012 ludzie podobno tym malują na wyjściu ma 1,3 bara powinno starczyć - a nie wiesz gdzie taką tulejkę można dopaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pakoramirez Napisano 6 Listopada 2012 Autor Share Napisano 6 Listopada 2012 cóż nie pozostaje mi nic innego jak spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 Bezpośrednio tym aerografu na pewno nie zasilisz, bo nie ma równomiernego ciśnienia, tylko działa jak pompka do akwarium czy samochodowa. Może gdyby pokombinować z jakimiś dodatkowymi zbiornikami, ale w pełni zadowalającego efektu raczej nie uzyskasz. A co do złączki, to po prostu musisz wystrugać np. z jakiejś rurki pvc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kula5nw Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 można spróbować podpiąć to ustrojstwo na złączkę do pompowania materacy albo piłek, są albo plastikowe lub miedziane, sprzedawane w kompletach o różnych średnicach i przekrojach (smukłe do pompowania piłek "do kosza" grubsze "do nogi"), kurcze aż jestem pełen podziwu dla inwencji twórczo-poszukiwawczej w naszym narodzie...he he pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pakoramirez Napisano 6 Listopada 2012 Autor Share Napisano 6 Listopada 2012 myślisz że wyrzucona kasa ? widziałem w innym temacie że kolega zrobił zbiornik wyrównawczy z butli 5L i ponoć działa mu to viewtopic.php?f=40&t=33286 Jak bym coś takiego na tym moim kompresorku zbudował myślisz że zadziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kula5nw Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 możesz spróbować coś z tego zrobić...ciekawi mnie ilość 2700 l/minutę przepływu powietrza...to mi jakoś kurcze nie pasuje pod sprzęt do aerografu, dobra poszukam instrukcji jutro w necie , bo od tego bym zaczął, a pieniążków to Ty za ten sprzęt nie wydałeś za dużo, na szczęście, jak widzę po cenach na alle.., ebay-u itp, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 W te 2700 litrów na minutę, to ja nie bardzo wierzę. To jest zapewne liczba obrotów jakiegoś silniczka czy częstotliwość drgania membrany. Standardowe minikompresory do aerografów mają coś w granicach 20-30 litrów przepływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kula5nw Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 poczytałem instrukcję oto fragmenty nas interesujące The pressure-flow relationships showed a wide variation between models, as did flow-rate at the nebulizer (range 3.0–8.0 L·min-1). The mean±SD volume nebulized after 10 min using an initial fill volume of 2.5 and 5.0 mL was 46±9 and 34±12%, respectively. oraz tabele: Table 2. – Pressure Compressor Pari Inhalierboy/Own Pressure kPa 135 L·min-1 4.1 a co do głośności to: Compressors/nebulizer combination 2.5 ml fill volume 5.0 ml fill volume 5 min 10 min 20min 5 min 10 min 20 min 50 64 57 29 71 77 podsumowując Kamil Feliks Sztarbala- w pełni się z kolegą zgadzam od 3 do 8 litrów na minutę to porażka ..a Twój sprzęt to 4,1 litra/minutę a do tego ta głośność, przykro mi ten sprzęcik może może jedynie napełnić powietrzem śniadaniowy woreczek foliowy, bo jeśli chodzi o balony to mam wątpliwości, tyle z mojej strony , powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi