Sangheili Napisano 13 Listopada 2012 Napisano 13 Listopada 2012 Witam! Dawno nic nie kleiłem i wróciłem teraz... otóż kupiłem Tiger II 1:35 z henschel turret i do tego friumodel gąski. Moje pytanie głównie dotyczy do malowania gąsienic stalowych Friula. Jak malować i kolejność . Od pomalowania do brudzenia ;D Następne moje pytanie jest: chce go pomalować podstawa Humbrol 63 matt sand a nastpnie kamuflaż skladający się z 86 matt light olive oraz 186 matt brown. Jeżeli macie jakies objekcje do malowania z chęcią wysłucham i może i posłucham opini:D Pozdrawiam Robert Cytuj
Seb Napisano 13 Listopada 2012 Napisano 13 Listopada 2012 Friule: viewtopic.php?f=104&t=34113 Kolorystyka malowania dobra, ale radzę zmienić farby na akrylowe. Cytuj
madeira Napisano 14 Listopada 2012 Napisano 14 Listopada 2012 Humbrol 63 odpada. Jak się upierasz przy Humbrolu i nie posłuchasz rady Seba, to użyj rozjaśnionego białym Humbrola 93. Cytuj
Mirek66 Napisano 15 Listopada 2012 Napisano 15 Listopada 2012 Lepiej daj 94 gdyż 93 będzie ci wpadała za mocno w zieleń i raczej jest wskazana do IDF . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi