fenek Napisano 14 Listopada 2012 Share Napisano 14 Listopada 2012 Witam przedstawiam mój pierwszy wykonany w skali 1/wcześniej tylko 1/72) popełniłem go jakieś pól roku temu ale dopiero teraz doczekał się galerii był malowany pędzlem jeśli chodzi o blendy to światła zostały już pomalowane miłego oglądania. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 14 Listopada 2012 Share Napisano 14 Listopada 2012 Jak na pierwszy model wygląda bardzo dobrze, jak zrobiłeś brudzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 14 Listopada 2012 Autor Share Napisano 14 Listopada 2012 Jak na pierwszy model wygląda bardzo dobrze, jak zrobiłeś brudzenie? Brudzenie to preparat firmy AK zmieszany z gipsem i nanoszony udeżeniami pędzla o krótkim sztywnym włosiu jest jeszcze przetarty a góra była poprzecierana pigmętem miga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 14 Listopada 2012 Share Napisano 14 Listopada 2012 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 myślę, że jak na pierwszy model wyszło całkiem udanie, przesadziłeś trochę z brudzeniem i nieumiejętnie naniosłeś to błoto, podwozie jakoś krzywo wygląda na zdjęciach, a tak poza tym reszta wygląda ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 Witam Jak na pierwszy model wygląda świetnie. Czekamy na następne. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 Model OK, ale...zawsze jest jakieś ale. Czemu nie pomalowałeś świateł z przodu i z tyłu??? Na pewno model by na tym zyskał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 Szew na prawej przedniej oponie, lewa tylna szekla krzywa (?), nie pomalowane światła z przodu i z tyłu. Poza tym OK. Aha, pełno paprochów na kadłubie i bambetlach wyszło na zdjęciach… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 Powiem tak bierzesz się za ślady eksploatacji pojazdu. Co wcale nie jest takie proste, a nie potrafisz porządnie skleić modelu. Krzywe koła, nie pomalowane światła, świecąca się kalka. Na zbliżeniach widać, że model nie jest starannie sklejony. Moja rada jest taka. Najpierw naucz i porządnie sklejać modele a potem dopiero bierz się za ślady eksploatacji. A najgorsze to jest to że piszecie co jest źle , ale potem dodajcie że reszta okej. Nie jest okej bo model generalnie jest sklejony niestarannie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 15 Listopada 2012 Autor Share Napisano 15 Listopada 2012 myślę, że jak na pierwszy model wyszło całkiem udanie, przesadziłeś trochę z brudzeniem i nieumiejętnie naniosłeś to błoto, podwozie jakoś krzywo wygląda na zdjęciach, a tak poza tym reszta wygląda ok. Dzięki co do przesadzonego i nieumiejętnego brudzenia to robiłem to pierwszy raz i wyszło jak wyszło na czymś czeba się nauczyć, naszczęscie nie utrwalałem niczym tego brudu wiec można go usunąć i poprawi ale z drugiej strony pocąc na niego pamiętam co zrobiłem złe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 15 Listopada 2012 Autor Share Napisano 15 Listopada 2012 WitamJak na pierwszy model wygląda świetnie. Czekamy na następne. Pozdrawiam Artur Dzięki dwa następne tez są już w galerii M3 scot car i sdk.fz 250/9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 15 Listopada 2012 Autor Share Napisano 15 Listopada 2012 Model OK, ale...zawsze jest jakieś ale. Czemu nie pomalowałeś świateł z przodu i z tyłu??? Na pewno model by na tym zyskał. Szew na prawej przedniej oponie, lewa tylna szekla krzywa (?), nie pomalowane światła z przodu i z tyłu. Poza tym OK. Aha, pełno paprochów na kadłubie i bambetlach wyszło na zdjęciach… Światła już pomalowane to taki głupi błąd nie wiem dlaczego o nich zapomniałem. szew na oponie też poprawiony niestety z krzywymi kołami to chyba nie dam rady nic zrobić może najwyżej wrzucę na jakąś podstawkę pierwszy raz sklejałem pojazd kołowy i niestety sobie nie poradziłem a za paprochy to sory model leżał trochę na półce i nie zamierałem go wzuci do galeri chciałem tylko poćwiczyć robienie zdjęć i nedokladnie go odkurzyłem i na zdjęciach makro tak wyszło jak zrobię podstawkę to wrzucę nowe zdjęcia z wszystkimi poprawkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 15 Listopada 2012 Autor Share Napisano 15 Listopada 2012 Powiem tak bierzesz się za ślady eksploatacji pojazdu. Co wcale nie jest takie proste, a nie potrafisz porządnie skleić modelu. Krzywe koła, nie pomalowane światła, świecąca się kalka. Na zbliżeniach widać, że model nie jest starannie sklejony. Moja rada jest taka. Najpierw naucz i porządnie sklejać modele a potem dopiero bierz się za ślady eksploatacji. A najgorsze to jest to że piszecie co jest źle , ale potem dodajcie że reszta okej. Nie jest okej bo model generalnie jest sklejony niestarannie. Zgadzam się na modelu są błędy wynikające z braku mojego doświadczenia i może zbytniego entuzjazmu aczkolwiek. O światłach i krzywiźnie zawieszenia napisałem wyżej jeśli chodzi o kalki to pierwszy raz kładłem je na sidoluks tyle ze był nanoszony pędzlem a nie aerografem teraz to już mi lepie wychodzi we wszystkim czeba zdobyć doświadczenie. Wcześniej skleiłem może z 6 czołgów 1/72 A moim zdaniem jak już skleiłem nawet nie za dobrze(choc prubowałem to podwozie naprawić ) model to lepiej przećwiczyć na nim malowanie i brudzenie a nie wyzuci go do kosza W każdym bądz razie dzięki za słowa krytyki one są równie poczebne jak pochwały a może nawet bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 czeba poczebne Rozwaliłeś mnie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 15 Listopada 2012 Autor Share Napisano 15 Listopada 2012 czeba poczebne Rozwaliłeś mnie ..... to się posklejaj z powrotem w całość , wbrew opinii że zaburzenia w mowie i piśmie to wymysł nastolatków-istnieją osoby które mają z tym poważny problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 Ale z korzystaniem z internetu chyba nie ma problemu ? np. http://www.korektor.net/slownik.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 16 Listopada 2012 Autor Share Napisano 16 Listopada 2012 Ale z korzystaniem z internetu chyba nie ma problemu ?np. http://www.korektor.net/slownik.html Zasadniczo masz rację tyle ze ciężko korzystać z tych ułatwień pisząc przez telefon, Zresztą to jest forum modelarskie czy ortograficzne jak nie masz nic do powiedzenia w temacie modelarstwa to nie zaśmiecaj mi galerii a za słownik dzięki na pewno wypróbuję. Uważam temat za skończony i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 16 Listopada 2012 Share Napisano 16 Listopada 2012 Tak więc w temacie modelarstwa , nie widzę sensu by wrzucać do galerii coś niechlujnie sklejonego i pomalowanego i prosić o opinie . A po słowach krytyki usłyszanych od kolegów tłumaczyć się że model stał na półce i powinien w sumie wylądować w koszu ale następne są lepsze. Wybacz ale w ten sposób Twoja galeria samoistnie staje się koszem na śmieci . A w temacie rodzaju forum tak masz rację jesteś bardzo bystry ,tak - to forum modelarskie. Ale chyba nie zauważyłeś że językiem używanym do komunikacji tutaj jest język polski. Z zachowaniem wszystkich zasad pisowni i ortografii . Pisanie w ten sposób w jaki Ty piszesz świadczy tylko o Twoim niechlujstwie , lenistwie i jest brakiem poszanowania z Twojej strony dla czytających Twoje posty . I nie tłumaczy tego żadna dysleksja . To tyle jeśli chodzi o ortografię i modelarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 16 Listopada 2012 Share Napisano 16 Listopada 2012 Ale z korzystaniem z internetu chyba nie ma problemu ?np. http://www.korektor.net/slownik.html Zasadniczo masz rację tyle ze ciężko korzystać z tych ułatwień pisząc przez telefon, Zresztą to jest forum modelarskie czy ortograficzne jak nie masz nic do powiedzenia w temacie modelarstwa to nie zaśmiecaj mi galerii a za słownik dzięki na pewno wypróbuję. Uważam temat za skończony i pozdrawiam Otóż kolego nie masz bardzo racji. Cytuję pkt. 7 Regulaminu: "Użytkownik zobowiązany jest do przestrzegania czystości i poprawności języka polskiego oraz niestosowania slangu utrudniającego zrozumienie wypowiedzi". Radzę na przyszłość dobrze czytać regulamin za nim się coś później powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 16 Listopada 2012 Autor Share Napisano 16 Listopada 2012 Tak więc w temacie modelarstwa , nie widzę sensu by wrzucać do galerii coś niechlujnie sklejonego i pomalowanego i prosić o opinie . A po słowach krytyki usłyszanych od kolegów tłumaczyć się że model stał na półce i powinien w sumie wylądować w koszu ale następne są lepsze. Wybacz ale w ten sposób Twoja galeria samoistnie staje się koszem na śmieci .A w temacie rodzaju forum tak masz rację jesteś bardzo bystry ,tak - to forum modelarskie. Ale chyba nie zauważyłeś że językiem używanym do komunikacji tutaj jest język polski. Z zachowaniem wszystkich zasad pisowni i ortografii . Pisanie w ten sposób w jaki Ty piszesz świadczy tylko o Twoim niechlujstwie , lenistwie i jest brakiem poszanowania z Twojej strony dla czytających Twoje posty . I nie tłumaczy tego żadna dysleksja . To tyle jeśli chodzi o ortografię i modelarstwo. Po pierwsze odpisałem ci w sposób kulturalny a ty nie sarkastyczny np: (masz rację jesteś bardzo bystry) po co to dogryzanie do czego ma ono służyć jesteś jednym z tych typów ludzi którzy idą do restauracji tylko po to zęby nakrzyczeć na kelnerkę albo kasjerkę w sklepie, bez przesady można udowadniać swoje rację ale z zachowaniem szacunku dla drugiej osoby po drugie nie cierpię na dysekcję za pomocą której często usprawiedliwia się niechlujstwo w pisowni lub blendy w edukacji tylko na dysgrafię zadaj sobie trud i sprawdź czym się różnią niestety często robię błędy ortograficzne i pisząc fonetycznie tak jak słyszę i nawet czytając później tekst nie widzę swoich błędów niestety auto korekta czasem nie umie mnie poprawić skorzystałem z tego narzędzia do którego podałeś link wiec nie zarzucaj mi niechlujstwa zresztą tyczy się to runiesz drugiego kolegi nie używam slangu ani skrótów myślowych niestety tak mam nic na to nie poradzę a leczyłem to przez cały okres edukacji .Więc wystarczy trochę wykazać trochę zrozumienia dla innej osoby. Myślałem ze nasze forum łączy osoby o tych samych zainteresowaniach jedni są już awansowani inni się dopiero uczą tej sztuki. A przez takich jak ty człowiekowi się odechciewa jestem wdzięczny kolegom za konstruktywną krytykę i wykorzystam ją przy kolejnych modelach nigdzie nie napisałem ze jestem zachwycony swoją pracą choć wiele błędów widać dopiero na zdjęciach zwłaszcza ze jak się okazało mój nowy aparat ma porządny tryb makro. Naprawdę twój pierwszy model był taki wspaniały Poza tym nigdzie nie napisałem ze ma iść do kosza mam do niego sentyment a tłumaczenie ze następne są lepsze, no cóż masz kolejne dwie galerie wiec możesz porównać czy jest jakiś postęp niestety wstawiałem je w odwrotnej kolejności, choć znając ciebie to będziesz pluł jadem no niestety i takich ludzi nosi ziemia. Więc na koniec mam prośbę jeśli masz tak postępować to omijaj moje warsztaty i galerię jeśli się pojawią chyba ze masz coś konstruktywnego do powiedzenia. pozdrawiam fenek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi