Skocz do zawartości

Napoleon Bonaparte-popiersie

dziabik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dział figurkowy po chwilowym marazmie ponownie wraca do życia więc chciałbym dodać coś od siebie-postać chyba znana wszystkim.Malowanie-farby olejne Rembrandt i Van Gogh na podkładzie Vallejo.

Komentarze mile,jak zwykle,widziane.

Napoleon5-1.jpg

Napoleon3-1.jpg

Napoleon2-1.jpg

Napoleon1-1-1.jpg

Nie podoba mi się tylko kolor ubrania. Popatrz tutaj.Reszta bardzo ładna.

Napoleon.jpg

albo to

image.jpg

Przepraszam za robienie bałaganu w wątku.

• 1 month later...

Podałem te obrazy jako wskazówkę. Mnie osobiście nie podoba się tylko ten niebieski kolor i wolał bym widzieć to popiersie Napoleona właśnie w białej kamizelce. każdy ma swój gust .

Uzupełnij wiedzę zanim wygłosisz kolejny raz takie opinie. Obraz został namalowany przez nadwornego malarza i on chyba lepiej wiedział jak wygląda Napoleon. Z resztą obrazy Jacques-Louisa Davida są to nazwijmy kolokwialnie ''bardzo znane".

Spokojnie koledzy dzięki za pochwały ale swoją drogą kolega cloner16 ma rację i właśnie :zbieram się" żeby przemalować ten błękit na biało.Podczas malowania za późno zdałem sobie sprawę,że chyba nie może być dowolności w tym temacie.

Panowie mnie nie chodzi o kolor kamizelki czy jak sie to nazywa ani nie negoje tego czy malarz wiedzial lepiej jak faktycznie wygladal Napoleon. Moja wiedza na temat Napoleona jest podobna do przecietnego zjadacza chleba. Gdyby pokazac stu przypadkowym osoba te obrazy podejzewam ze nie wszyscy choralnie odpowiedzieli by ze to wlasnie Napoleon Postac ogolnie znana ale raczej nie z racji wygladu fizycznego (moze poza tym ze nie byl wielkoludem) a raczej tego czego dokanal.

Ja zapamietalem go z lekcji historii w pelnym orezu w czapce na koniu i tak mi zostal cos w ten desen

http://static.tumblr.com/a5e6813380808be50a547603d124a901/dbipyns/nStmg68yk/tumblr_static_napoleon-bonaparte-on-horseback-war-is-hell-store.jpg

(jesli sie nie myle chyba ten sam artysta go malowal)

Gniotem nazwalem te obrazy bo ni jak postac z nich nie paowaly mi do tego jak ja go zapamietalem

Po postach jakie zamiescilem widze ze nie jest to najadekwatniesze slowo ale wtedy tylko to mi do glowy przyszlo.To tyle moich mondrosci.

• 3 years later...

Hej !

Praca jest bardzo fajna i dokładna, gratuluję złożenia i pomalowania tak pięknego popiersia.

Też chciałem zrobić takie popiersia ale nie mogę takiego znaleźć do kupna, powiedz proszę z jakiej firmy jest to popiersie.

Pozdrawiam !