Remik Napisano 26 Listopada 2012 Share Napisano 26 Listopada 2012 Witam Przedstawiam mój najnowszy modelik ,sklejał się całkiem fajnie ,trochę zabawy było z naciągami, które przy tej skali modelu musiały być dość cienkie ,ponieważ nie posiadałem kalkomanii, więc szachownice namalowałem samodzielnie ,nr boczny przy ogonie wykonałem za pomocą szablonu z cienkiego papieru nasączonego super glue ,a godło kościuszkowskie wydrukowałem na laserze ,ostatecznie całość pokryłem sidoluxem -jak wyszło oceńcie sami - pozdrawiam Remik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 26 Listopada 2012 Share Napisano 26 Listopada 2012 Wykonanie bardzo w porządku - podoba mi się, jednak merytorycznie mam pewne zastrzeżenia. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 26 Listopada 2012 Share Napisano 26 Listopada 2012 Bardzo lubię takie prace, w których modelarze wykazują się i pomysłowością i warsztatem by osiągnąć zamierzony cel, dlatego też pochylam głowę przed Twoją determinacją by stworzyć model wyjątkowy, być może jedyny. Jestem pod wrażeniem tego maleństwa, choć muszę przyznać, że wygląda zbyt jednostajnie i przydałoby się uplastycznić powierzchnie na modelu, dołożyć warstwy na śmigle, czy poszarzyć, a może rozjaśnić opony, czyli brakuje mu tej odrobiny magii modelarskiej. Bardzo fajne maleństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 27 Listopada 2012 Share Napisano 27 Listopada 2012 Brawo za temat i zaradność modelarską. Podziwiam wykonanie naciągów - ja mam z tym kłopoty w 1/48. Szachownica na sterze kierunku trochę niedomaga, ale to detal. Tło fotografii może nieco jaskrawe, na szarym lub białym model prezentowałby się znacznie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi