kub Napisano 14 Grudnia 2012 Share Napisano 14 Grudnia 2012 Wybrałem sobie takie zdjęcie... i model... Teraz pytanie jakimi farbami ją pomalować? Jeśli ktoś mógłby mi podać numery (najlepiej w pactrze). Pierwszy raz będę korzystać z profili PLASTRUCT http://www.martola.com.pl/pl144/produkty29437/quadrate_profile_square Rozumiem że te wymiary są podane w milimetrach? Na razie prace znajdują się w odległej przyszłości, ale do końca grudnia powinienem się wyrobić z innymi i zacząć tą dorodną kobitę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 Szczerze mówiąc liczyłem na to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 Jaką masz koncepcję na wykonanie tego przebrania coś mi się zdaje że będzie to dla Ciebie kawał modelarskiej szkoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 15 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2012 Szczerze mówiąc liczyłem na to... Miło mi że ktoś na mnie liczy, ale boje się czy to nie za dużo przeróbek jak na moje umiejętności Jaką masz koncepcję na wykonanie tego przebrania coś mi się zdaje że będzie to dla Ciebie kawał modelarskiej szkoły Koncepcja jest prosta Powstanie stelaż z profili plastikowych a na to nałożę jakiś materiał i pomaluje go farbą olejną dla plastyków, aby nie powstała jednolita powierzchnia jak po malowaniu akrylem. Trudnością będzie zachowanie geometrii Dodatkowo przeraża mnie ten sztuczny grill bo nie mam żadnego pomysłu na niego Jest jeszcze sprawa nazwy i numerów na czołgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 Jeśli mogę podpowiedzieć... Gdzieś tam zamieściłem dio z Moskitem...Brezent robiłem ze spożywczej filii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLAKKK Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 Zapowiada się świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 29 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2012 Dziękuje wszystkim którzy we mnie wierzą Zapoznałem się z kalkami dołączonymi do modelu i natrafiłem na trudność... Nie jestem w stanie skompletować nazwy zamieszczonej na przodzie i nie mam pomysłu jak to rozwiązać Co do modelu jest łatwy ale niedokładny. Zobaczymy co mi się uda z tego wykrzesać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 30 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2012 I znalazłem jeszcze jedno zdjęcie tego pojazdu w charakterze pomocniczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 Nie wiem czy to drugie nie lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 30 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2012 Lepsze, ale bardziej niewykonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 Lepsze, ale bardziej niewykonalne. Czy ja wiem jeden pieron ale to twój warsztacik Zawsze możesz te panele zrobić ruchome i będziesz miał 2 in 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 30 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2012 Ale trza by jeszcze dwóch brytolów dorobić, a to już na pewno za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 2 Lutego 2013 Autor Share Napisano 2 Lutego 2013 Dla ludzi o mocnych nerwach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 6 Lutego 2013 Share Napisano 6 Lutego 2013 Czy na zdjęciu oryginału, przedni pałąk jest na pewno zaokrąglony? To banalnie prosta zabudowa, wszystkie kąty proste. Zdejmij najpierw wymiary z modelu, zrób rysunek techniczny w 3 rzutach i wzoruj się na nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi