Dzacek1841 Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 Witam, dawno was nie dręczyłem swoimi utopijnymi wynalazkami, pewnie myśleliście że sobie odpuściłem hehe Na warsztat wziąłem swój stary model mana z kabiną XXL i zacząłem przeróbki. Na początku odciełem źle umiejscowioną imitacje lodówki (brak agregatu chłozącego) i umiejscowie ją tak jak powinno być, agregatu nie będe dorabiać bo i tak będzie niewidoczny pod dolną leżanką. Później obniżyłem dach. Przednią ściane z szybą plus dodatkowy zbiornik może uda mi się załatwić gotowe od modelu z niskim dachem, dzięki uprzejmości kolegów Pawła z forum i Jacka z poza forum. Finalnie model powinien wyglądać mniejwięcej tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan-720 Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 Na szczęście nie ma 5 osi xD bardzo chciałbym zobaczyć jak zrobisz tego MANa ;) Jakby co mam zdjęcia jak zrobić okablowanie wiec wystarczy poprosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 23 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2012 spoko, widziałem twój tunel silnika w kabinie torpedy Ps: zobacz! fikcyjna ciężarówka! hehe pozdrawiam i życzę miłych świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yakuza Napisano 24 Grudnia 2012 Share Napisano 24 Grudnia 2012 Ciekawie się zapowiada z tym Manem P.S. Cóż to za pokrak ? jakim cudem to jeździ ? Masz więcej info tym pokraku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madon Napisano 24 Grudnia 2012 Share Napisano 24 Grudnia 2012 Ciekawie się zapowiada z tym Manem P.S. Cóż to za pokrak ? jakim cudem to jeździ ? Masz więcej info tym pokraku ? Pewnie jeździ tak samo jak i to: http://www.motofakty.pl/artykul/rekordowa-pompa-do-betonu-od-scanii.html Pozdrawiam i życzę wszystkim Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i Do siego Roku 2013!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 Witam serdecznie! Całkiem spoko ta fikcyjna ciężarówka, Dzacek! Pomożemy! A na razie życzę powodzenia w budowie i do zobaczenia/usłyszenia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yakuza Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 Przykładowa Scania to rozumiem 3 osie skrętne, 4 napędowe... A ta ze zdjęcia ? ma 3 skrętne czy 3 napędowe i pomiędzy jedną napędową ma skrętne ? Dziwnie to wygląda, te środkowe koło wprowadza w błąd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bredzio Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 Podobnie jak madon Pewnie jeździ tak samo jak i to:http://www.motofakty.pl/artykul/rekordowa-pompa-do-betonu-od-scanii.html dorzucam od siebie jeden z bardziej pokręconych pojazdów, tym razem na bazie Mercedesa. http://www.autowp.ru/pictures/mercedes-benz/actros/autowp.ru_mercedes-benz_actros_7660_14x8_bronto_skylift_f_112_hla_2.jpg Powodzenia i czekam na dalsze postępy przy budowie i modyfikacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 26 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2012 Okazało się że jak dach jest niżej położony, to musi być troche dłuższy, i zaczęły się schody z wydłużaniem i poszeżaniem wiele nie zdziałałem, ale wieczorem wyjeżdżam więc na razie pokaże ile zrobiłem, i w wekend postaram się popracować nad dachem Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 No widzę, że szalejesz chirurgicznie - a czego używasz do szpachlowania? Powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 26 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2012 na razie używam Pawłowego wynalazku nitro-polistyrenowego hehe z przednią ścianą sobie poradziłem, ale ta szyba od bacowego MANa by sie przydała w dalszych pracach, do tego spojlery z dachu i zbiornik paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 To jest dobry towar! I tani! A o części się nie bój, wszystko w drugim tygodniu stycznia załatwimy. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 24 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2013 Mała aktualizacja ;) Powolutku do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 25 Grudnia 2013 Share Napisano 25 Grudnia 2013 Cześć! Patrz, praktycznie rok się w tym wątku nie odzywałeś! Niestety obrazków nie widzę, spróbuj to naprawić. Poza tym, jeśli można, cały czas czekam na te zdjęcia dla mnie, które mi obiecałeś! Życzę powodzenia w budowie, wesołych Świąt i do usłyszenia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scania v8 Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 Witam czekam na dalszą prace przy modelu wrazie co mam dużo części do mana pozdrawiam powodzenia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi