Bor5uk Napisano 29 Grudnia 2012 Share Napisano 29 Grudnia 2012 Witam Jestem mocno początkującym modelarzem i z lekką dozą nieśmiałości prezentuje mój pierwszy model samochodu i pierwszą dioramke zrobioną przez moja dziewczynę. Jestem świadomy o jej wielu niedociągnięciach, myśle także o dodatkowym dośnieżeniu stacji (w szczególności podjazdu). Scena przedstawia tankowanie fleetwooda w mroźny zimowy wieczór. Zdjęcia robione przed chwilą więc troszkę po ciemku. Proszę o łagodny wymiar kary :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 29 Grudnia 2012 Share Napisano 29 Grudnia 2012 Wolisz chłostę czy dyby? Mym skromnym zdaniem powinieneś podziałać na odwrót, czyli bardziej zaśnieżona stacja, a mnie zaśnieżony samochód (pęd wiatru etc.). Auto jest trochę nienaturalnie ośnieżone, to bardziej tył powinien być brudny, a przód czystszy. Przydałoby się trochę błota, bo sam śnieg wygląda mniej naturalnie. Bardzo fajna dioramka. Podoba mi się koncepcja, magiczne lata 30-ste Całość wygląda bardzo interesująco, z przyjemnością sam postawiłbym sobie taką dioramę na półce. Z kosmetyką poradzisz sobie w następujących modelach, grunt że chęci są i widać włożoną pracę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 29 Grudnia 2012 Share Napisano 29 Grudnia 2012 Dobry przykład słabego brudzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 Witam! Właśnie siedzę i poleruję takiego Cadillaca i tak patrzę i trochę żałuję że jako niedoświadczony jeszcze modelarz porwałeś się na śnieg (chociaż z resztą ja też mistrzem nie jestem). Piszesz że dziewczyna ci zrobiła podstawkę więc zapewne nie rozmawiamy z 10-cio letnim dzieckiem tylko z kimś poważniejszym . Wszystko by było ślicznie i pięknie gdyby ten śnieg u ciebie padał zgodnie z prawami fizyki, Więcej na dachu budynku i samochodu a na pionowych ścianach jak drzwi i zbiorniki z paliwem śnieg się nie utrzyma. Zresztą teraz jest Zima to popatrz na samochody, gdzie on zalega a skąd spada. I więcej śniegu na samej podstawce i będzie super Ps. Masz może w planach jeszcze jakieś takie piękne samochody ze wspaniałych lat 30-stych, bo chętnie bym popatrzył. Pozdrawiam i życzę powodzenie w kolejnych projektach i żeby było jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 Jak na początek nie jest źle tylko przyłącze do słów kolegów swoje, skoro auto jest w śniegu to i też znając uroki zimy mogłeś dodać nieco śniegu na koła bo wg mnie są za czyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi