drinkman Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 http://www.primeportal.net/tanks/rob_mccune/m1a1/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobain Napisano 15 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2013 Dzięki panowie za linki . Nie wiem czy dam radę ale może uda mi się coś dorzucić do wnętrza podglądając ten link http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=163854&ord=&page=1 Gecon29 tyle fotek co tam jest wystarczy mi w zupełności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobain Napisano 17 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2013 Silnik już pomalowany teraz czeka na wash i delikatne brudzenie Pomału robię już wnętrze wieży . Nie za bardzo wiem jak zrobić obicia, jeśli ktoś ma jakiś łatwy sposób chętnie poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobain Napisano 18 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2013 No teraz wyglada juz lepiej ,choc na oba boczne filtry powietrza(?) mogles polozyc siatke Abera,poprawilo by to wyglad.Co to za zolta pianka(?) jest na okolo w/w filtrow. Co do filtrów powietrza to nie wiem tak do końca czy siatki mają tam być(wzorowałem się na tym zdjęciu) Jeśli mają być to można jeszcze dołożyć jest to do zrobienia .A jeśli chodzi o żółtą piankę to jest to chusteczka higieniczna moczona wikolu a kolor to MM 1728 , nie wiem dlaczego akurat ten element aż tak bardzo ma przekłamany kolor na zdjęciach .Pozostałe kolory są zbliżone na zdjęciach do tego co na żywo a ten jakoś tak przekłamany . A cały mój silnik wygląda tak Jak widać szału nie ma , ale dopiero się uczę brudzenia i wychodzi jak wychodzi . Jeśli ma ktoś uwagi i pomysł na zmiany to chętnie poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 No i narobiłeś mi smaka ,też sobie takiego kupiłem, pług przeciwminowy też,a lufa i blaszki już zamówione.Nie martw się u mnie też żywica jest krzywa(akumulatory i ściana magazynu amunicyjnego).Ogladam jak działasz i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobain Napisano 19 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2013 Lufę z jakiej firmy kupiłeś ? Zamówiłem lufę z RB MOdel ale mają jakieś kłopoty z jej odlewaniem i potrwa to 3 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 Z RBModela zamówiłem w Moje Hobby Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobain Napisano 2 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2013 Witam po bardzo długiej przerwie . Niestety sprawy rodzinne nie pozwoliły mi na szybszą prace nad modelem .Trochę przy nim grzebałem ale czas nie pozwalał na aktualizowanie moich wypocin na forum .O ile w miarę jestem zadowolony z wnętrza (jak na moje możliwości ) to już samo malowanie całości skopałem całkowicie . Poniżej kilka fotek Model jest przed malowaniem bezbarwnym matowym i zastanawiam się czy po takiej operacji rozjaśni mi ten wash który na moje oko wyszedł za ciemny . Chyba ze ktoś ma jakąś rade aby to w inny sposób stonować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 2 Kwietnia 2013 Share Napisano 2 Kwietnia 2013 pomaluj matem a jak dalej będzie za ciemny to rozjaśnij za pomocą oleji punktowo zwłaszcza w górnych poziomych(nasłonecznionych) partiach pancerza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Witam, Faktycznie, wash wydaje się na zdjęciach zbyt ciemny, jeżeli w realu też masz takie odczucie to pewnie tak jest. Będziesz dawał jakieś piaskowe pigmenty? Bo one powinny znacznie ten efekt stonować. Kibicuję gorąco, mój Abrams M1A1 (z Dragona) już do mnie jedzie, strasznie już niecierpliwy jestem żeby z nim wystartować. A w Twoim wątku troche przydatnych materiałów się znalazło więc będę tu jeszcze zaglądał nie raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobain Napisano 7 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Prawda jest taka że o malowaniu i innych zabawach z farbami jak i pigmentami nie mam w zasadzie pojęcia . Zastanawiam się nad dodaniem odrobiny koloru jakim malowałem cały model do bezbarwnej może wtedy rozjaśni to cały ten wash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobain Napisano 20 Maja 2013 Autor Share Napisano 20 Maja 2013 Po długim czasie model został ukończony .Zamieszczam tutaj kilka zdjęć (są to zdjęcia tel) Galerie założę jak tylko szwagier znajdzie czas podesłać mi fotki na pocztę (model jest już po sesji w plenerku) Odnośnie modelu , nie ma się czym chwalić , bardzo długa droga jeszcze mnie czeka aby dojść jakiegoś poziomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maryba Napisano 26 Września 2014 Share Napisano 26 Września 2014 Hej, pięknie to wygląda, ja właśnie zasiadłem do tego modelu ale nie bardzo mogę dojść z farbkami - zgodnie z instrukcją Italeri wnętrze każą malować GUN METAL ( MM 1405) - kolor oznaczony jako C - mam Pactrę Gun Metal ale ni jak to sie ma do tego czym Ty malowałeś - skłaniam się ku temu że powinno to wygladać tak jak Ty malujesz - czy możesz mi podesłać numery czy nazwy farbek jakimi to malować czy w instrukcji są poprawne - i ta pactra którą maluje poprostu za mocno odbiega? NIe pasuje mi też kolor oznaczony jako A w instrukcji BRIGHT BRASS ( MM 1782) - wg Italeri do malowania tym kolorem są gąski i np elementy wnętrza czołgu podczas gdy nawet na zdjeciach opakowania widać że te elementy są czarne Czy ktoś mnie może oświecić w tym temacie - a może to juz było tylko nie dotarłem do info. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi