KAMIL90 Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 Witam może to głupie pytanie ale może ktoś wie jak ustawić ISO w aparacie nikon coolpix l19 . Aparat jest pożyczony i nie mam do niego instrukcji . A najlepiej jak byście podpowiedzieli jakie najlepsze ustawienia zastosować przy nim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qweszaq Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 Upewnij się czy ma możliwość ustawienia czegokolwiek. Jeżeli jest to minikompakt najprawdopodobniej możesz wybrać program (podstawowy,sportowy,z lampą itd) bez możliwości wpływania na czułość ,czas,głębię ostrości. Nawiązując do Twojego tematu o jpz4. Na podstawie własnych doświaczeń z dogorywającym coolpixem5000. Sprawdż czy masz samowyzwalacz (ikona zegarka). Fotografuj przy świetle dziennym ale nie bezpośrednio padającym (znaczy w cieniu , można się poniżej parapetu ustawić). Wybierz program stadardowy (u mnie zielona ikonka na pokrętle wyboru) wyłącz lampę błyskową. Jeżeli nie masz statywu postaw aparat np. na stosie książek. Pstrykaj korzystając z samowyzwalacza. pzdr mrcin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted January 21, 2013 Author Share Posted January 21, 2013 W internecie znalazłem taki oto opis.http://www.optyczne.pl/851-Nikon_Coolpix_L19-specyfikacja_aparatu.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KayFranz Posted January 21, 2013 Share Posted January 21, 2013 Niestety, tylko Auto (ISO 64-1600). Można co nieco "regulować" czułość kombinując z korektą ekspozycji (na "kółku sterującym" jest pod ikonką kwadratu podzielonego po przekątnej na +/-) P.S. Znalazłem instrukcję: http://www.videotesty.pl/m/pliki/instrukcje/Instrukcja-obs-ugi-do-aparatu-fotograficznego-Nikon-Coolpix-L19_EN_(videotesty.pl).pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted January 21, 2013 Author Share Posted January 21, 2013 Dzięki za odp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts