KAMIL90 Napisano 20 Stycznia 2013 Share Napisano 20 Stycznia 2013 Witam może to głupie pytanie ale może ktoś wie jak ustawić ISO w aparacie nikon coolpix l19 . Aparat jest pożyczony i nie mam do niego instrukcji . A najlepiej jak byście podpowiedzieli jakie najlepsze ustawienia zastosować przy nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qweszaq Napisano 20 Stycznia 2013 Share Napisano 20 Stycznia 2013 Upewnij się czy ma możliwość ustawienia czegokolwiek. Jeżeli jest to minikompakt najprawdopodobniej możesz wybrać program (podstawowy,sportowy,z lampą itd) bez możliwości wpływania na czułość ,czas,głębię ostrości. Nawiązując do Twojego tematu o jpz4. Na podstawie własnych doświaczeń z dogorywającym coolpixem5000. Sprawdż czy masz samowyzwalacz (ikona zegarka). Fotografuj przy świetle dziennym ale nie bezpośrednio padającym (znaczy w cieniu , można się poniżej parapetu ustawić). Wybierz program stadardowy (u mnie zielona ikonka na pokrętle wyboru) wyłącz lampę błyskową. Jeżeli nie masz statywu postaw aparat np. na stosie książek. Pstrykaj korzystając z samowyzwalacza. pzdr mrcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 21 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2013 W internecie znalazłem taki oto opis.http://www.optyczne.pl/851-Nikon_Coolpix_L19-specyfikacja_aparatu.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 21 Stycznia 2013 Share Napisano 21 Stycznia 2013 Niestety, tylko Auto (ISO 64-1600). Można co nieco "regulować" czułość kombinując z korektą ekspozycji (na "kółku sterującym" jest pod ikonką kwadratu podzielonego po przekątnej na +/-) P.S. Znalazłem instrukcję: http://www.videotesty.pl/m/pliki/instrukcje/Instrukcja-obs-ugi-do-aparatu-fotograficznego-Nikon-Coolpix-L19_EN_(videotesty.pl).pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 21 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2013 Dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi