wielkamucha Napisano 21 Marca 2013 Napisano 21 Marca 2013 WitamCzy ja te posty w tym temacie pisze sam dla siebie?? Luźno w kroku, Towarzyszu! Muchy popatrują, a nic nie piszą, bo po co, jak nie mają nic mądrego do napisania? bzzz-bzzz Cytuj
Apache Napisano 23 Marca 2013 Autor Napisano 23 Marca 2013 Witam A więc pomalowałem tym light grey, ale po tym nie pasowała mi jeddna rzecz i użyłem szpachli.Mam nadzieje, że w najbliższym czasie pomaluje tą podłogę i będzie można zamykać wnętrze.Potem szpachlowanie połączonego kadłuba i jeszcze praca przy kokpicie pilotów.Taki mam plan na najbliższy czas. Uploaded with ImageShack.us pozdrawiam Cytuj
Apache Napisano 2 Maja 2013 Autor Napisano 2 Maja 2013 Witam Długo nic nie pisałem w temacie z powodu, że zrobiłęm sobie mała modelarską przerwę. Na ukończenie modelu mam tylko miesiąc, ponieważ zamierzam jechać z nim na festiwal modelarski w krakowie 1 czerwca. Na razie ukonczyłem prace nad częścią bagażową. Kolejnym etapem będzie dopasowywanie do kadłuba (chyba najgorszy etap) Kilka zdjęć Cytuj
Apache Napisano 5 Maja 2013 Autor Napisano 5 Maja 2013 Witam Aktualnie męcze się jeszcze nad oszkleniem (boczne okna są większe od otworów) i zrobiłem podstawkę: Ja sie chyba bardziej do pancerki niż lotnictwa nadaje. Cytuj
Apache Napisano 6 Maja 2013 Autor Napisano 6 Maja 2013 Po godzinach zmagań boczne okna przyklejone i połówki kadłuba połączone...uff Cytuj
Apache Napisano 7 Maja 2013 Autor Napisano 7 Maja 2013 Witam Od ostatnich zdjęć śmigłowca zmieniło się dużo. Tym co najbardziej rzuca się w oczy jest chyba połączenie obu połówek kadłuba. Ewentualne dziury zaszpachlowałem, aktualnie schną. Przed połączeniem przykleiłem też blaszki i oszklenie boczne, spróbowałem je jakoś od środka zakurzyć. Swoją drogą jak efekt takiego fajnego zakurzenia szyb od środka? Potem spasowałem jeszcze wnętrze z kadłubem, na zdjęciach jest wsunięte na sucho. Cytuj
Mikolaj75 Napisano 7 Maja 2013 Napisano 7 Maja 2013 Apacz, a po co chcesz kurzyć szyby od środka? Szkło zestawowe pewnie już samo w sobie ma ograniczoną przejrzystość, nie warto jej dodatkowo wzmacniać. W miarę możliwości należy się starać o jak najlepszą przejrzystość (tzn. ja tak uważam ) A banan to fajny temat. Malowanie wybrałeś atrakcyjne, choć te kolorowe z zestawu Italeri są jeszcze fajniejsze. Pozdrawiam Cytuj
Apache Napisano 7 Maja 2013 Autor Napisano 7 Maja 2013 To postaram się je od środka wyczyścić cleanluxem na patyczku do uszu. Myślę nad "mniejszym bratem" z kolorowym malowaniem w przyszłości. Cytuj
Apache Napisano 25 Maja 2013 Autor Napisano 25 Maja 2013 przepraszam że nic nie wrzucam ale każdą wolną chwile wykorzystuje na składanie modelu żeby zdąrzyć na wystawę 1 czerwca. Model jest już cały zamknięty, aktualnie kleje blaszki i przygotowywuje się do wklejenia oszklenia. Potem maskowanie i malowanie. Cytuj
Apache Napisano 30 Maja 2013 Autor Napisano 30 Maja 2013 Model prawie gotowy,W najbliższym czasie galeria. Zostało pomalować tylko koła na czarno i wirniki Cytuj
Thomas69 Napisano 30 Maja 2013 Napisano 30 Maja 2013 Piszę dopiero teraz ,jestem nowy na tym forum i gratuluję wyboru tematu jest super . Cytuj
Apache Napisano 30 Maja 2013 Autor Napisano 30 Maja 2013 Witam przed galerią wrzucam kilka fotek jeszcze w warsztacie Do zrobirenia: -pomalować koła -przykleić jedną malą lampę na brzuchu -pomalować wirniki (nie będe ich przyklejał bo model nie zmieści się na półce) Cytuj
Apache Napisano 2 Czerwca 2013 Autor Napisano 2 Czerwca 2013 GALERIA viewtopic.php?f=64&t=38464 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi