wielkamucha Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 WitamCzy ja te posty w tym temacie pisze sam dla siebie?? Luźno w kroku, Towarzyszu! Muchy popatrują, a nic nie piszą, bo po co, jak nie mają nic mądrego do napisania? bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 23 Marca 2013 Autor Share Napisano 23 Marca 2013 Witam A więc pomalowałem tym light grey, ale po tym nie pasowała mi jeddna rzecz i użyłem szpachli.Mam nadzieje, że w najbliższym czasie pomaluje tą podłogę i będzie można zamykać wnętrze.Potem szpachlowanie połączonego kadłuba i jeszcze praca przy kokpicie pilotów.Taki mam plan na najbliższy czas. Uploaded with ImageShack.us pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 2 Maja 2013 Autor Share Napisano 2 Maja 2013 Witam Długo nic nie pisałem w temacie z powodu, że zrobiłęm sobie mała modelarską przerwę. Na ukończenie modelu mam tylko miesiąc, ponieważ zamierzam jechać z nim na festiwal modelarski w krakowie 1 czerwca. Na razie ukonczyłem prace nad częścią bagażową. Kolejnym etapem będzie dopasowywanie do kadłuba (chyba najgorszy etap) Kilka zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 5 Maja 2013 Autor Share Napisano 5 Maja 2013 Witam Aktualnie męcze się jeszcze nad oszkleniem (boczne okna są większe od otworów) i zrobiłem podstawkę: Ja sie chyba bardziej do pancerki niż lotnictwa nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 6 Maja 2013 Autor Share Napisano 6 Maja 2013 Po godzinach zmagań boczne okna przyklejone i połówki kadłuba połączone...uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 7 Maja 2013 Autor Share Napisano 7 Maja 2013 Witam Od ostatnich zdjęć śmigłowca zmieniło się dużo. Tym co najbardziej rzuca się w oczy jest chyba połączenie obu połówek kadłuba. Ewentualne dziury zaszpachlowałem, aktualnie schną. Przed połączeniem przykleiłem też blaszki i oszklenie boczne, spróbowałem je jakoś od środka zakurzyć. Swoją drogą jak efekt takiego fajnego zakurzenia szyb od środka? Potem spasowałem jeszcze wnętrze z kadłubem, na zdjęciach jest wsunięte na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 7 Maja 2013 Share Napisano 7 Maja 2013 Apacz, a po co chcesz kurzyć szyby od środka? Szkło zestawowe pewnie już samo w sobie ma ograniczoną przejrzystość, nie warto jej dodatkowo wzmacniać. W miarę możliwości należy się starać o jak najlepszą przejrzystość (tzn. ja tak uważam ) A banan to fajny temat. Malowanie wybrałeś atrakcyjne, choć te kolorowe z zestawu Italeri są jeszcze fajniejsze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 7 Maja 2013 Autor Share Napisano 7 Maja 2013 To postaram się je od środka wyczyścić cleanluxem na patyczku do uszu. Myślę nad "mniejszym bratem" z kolorowym malowaniem w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 25 Maja 2013 Autor Share Napisano 25 Maja 2013 przepraszam że nic nie wrzucam ale każdą wolną chwile wykorzystuje na składanie modelu żeby zdąrzyć na wystawę 1 czerwca. Model jest już cały zamknięty, aktualnie kleje blaszki i przygotowywuje się do wklejenia oszklenia. Potem maskowanie i malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 30 Maja 2013 Autor Share Napisano 30 Maja 2013 Model prawie gotowy,W najbliższym czasie galeria. Zostało pomalować tylko koła na czarno i wirniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomas69 Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Piszę dopiero teraz ,jestem nowy na tym forum i gratuluję wyboru tematu jest super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 30 Maja 2013 Autor Share Napisano 30 Maja 2013 Witam przed galerią wrzucam kilka fotek jeszcze w warsztacie Do zrobirenia: -pomalować koła -przykleić jedną malą lampę na brzuchu -pomalować wirniki (nie będe ich przyklejał bo model nie zmieści się na półce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 2 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2013 GALERIA viewtopic.php?f=64&t=38464 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi