Jacko Posted January 25, 2013 Share Posted January 25, 2013 Szukam jakiegoś kalendarza imprez lotniczych odbywających się w naszym kraju (coś na wzór kalendarza modelarskiego ISMR). Niby wujek google wyrzuca tego sporo, ale przeglądałem rok 2012 na różnych stronach i były jednak spore braki. Zazwyczaj są większe pokazy, ale brakuje jakiś dni otwartych na lotniskach itp. Może ktoś zna jakąś w miarę pełną listę aktualizowaną na bieżąco? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nexus Posted February 1, 2013 Share Posted February 1, 2013 Swego czasu forum spotter.pl prowadziło taki kalendarz, ale nie wiem jak to wygląda teraz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacko Posted February 1, 2013 Author Share Posted February 1, 2013 Przeglądałem po prostu różne takie strony, żeby popatrzeć gdzie można się wybrać w tym roku. O ile z informacjami o dużych imprezach (Air Show, większe pikniki itp.) nie ma problemu, to problem pojawia się przy jakiś dniach otwartych na lotniskach, świętach jednostek, pokazach w bazach lotniczych itp. a takie mnie najbardziej interesują. Albo w kalendarzach nie ma ich wcale, albo pojawiają się z bardzo dużym opóźnieniem. O ile np. w niektórych kalendarzach na rok 2012 znalazłem jakieś tam info o festynie w 23BLT, pikniku w 21BLT czy morskich pokazach w Darłowie, to już o Open Air Day w Królewie Malborskim czy Baltopsie w Babich Dołach nie było ani słowa. Pozbierałem sobie trochę informacji z różnych stron i wrzuciłem na serwer. http://modele.pomorze.pl/kalendarz/2013.html Jeżeli ktoś wie coś więcej (lub będzie wiedział) i chciałby się taką wiedzą podzielić, to bardzo proszę np. w tym temacie ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts