kub Napisano 26 Stycznia 2013 Napisano 26 Stycznia 2013 Ostatnio dostałem od kol. Piotra (PiotrL) model P.24 wykonany w technice vacu więc go rozgrzebałem. Na marginesie ładny i prosty model ale oczywiście ustępujący dzisiejszemu p.24 z Azura. Będąc blisko etapu malowania przejrzałem instrukcję ze schematami oraz zdjęcia z internetu. Z kalek producenta można zrobić oprócz dwóch wersji G (srebrnej i w kamuflażu) także wersję F ale przeglądając zdjęcia osobiście wydaje mi się że 102 była też wersją G Wątpliwością 1 był ten schemat opisany jako wersja G Na tych zdjęciach nie widać zasobnika na działko Na tym widać że przednia część płata została zdjęta w celu wyciągnięcia karabinu Tutaj mam pytanie czy w czasie przezbrajania z działek na karabiny montowano te drugie w tych zasobnikach czy w płacie? Cy ktoś mógłby mi pomóc rozwiać wątpliwości? Cytuj
letalin Napisano 26 Stycznia 2013 Napisano 26 Stycznia 2013 Tutaj mam pytanie czy w czasie przezbrajania z działek na karabiny montowano te drugie w tych zasobnikach czy w płacie? W płacie, tak jak w wersji G. Cytuj
letalin Napisano 26 Stycznia 2013 Napisano 26 Stycznia 2013 A demontowano wtedy zasobnik ? Zasobnik był łatwo demontowalny. Pytanie jest, czy dorabiano opływowe elementy na łączeniu zastrzałów ze skrzydłem? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi