kub Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 Ostatnio dostałem od kol. Piotra (PiotrL) model P.24 wykonany w technice vacu więc go rozgrzebałem. Na marginesie ładny i prosty model ale oczywiście ustępujący dzisiejszemu p.24 z Azura. Będąc blisko etapu malowania przejrzałem instrukcję ze schematami oraz zdjęcia z internetu. Z kalek producenta można zrobić oprócz dwóch wersji G (srebrnej i w kamuflażu) także wersję F ale przeglądając zdjęcia osobiście wydaje mi się że 102 była też wersją G Wątpliwością 1 był ten schemat opisany jako wersja G Na tych zdjęciach nie widać zasobnika na działko Na tym widać że przednia część płata została zdjęta w celu wyciągnięcia karabinu Tutaj mam pytanie czy w czasie przezbrajania z działek na karabiny montowano te drugie w tych zasobnikach czy w płacie? Cy ktoś mógłby mi pomóc rozwiać wątpliwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 Tutaj mam pytanie czy w czasie przezbrajania z działek na karabiny montowano te drugie w tych zasobnikach czy w płacie? W płacie, tak jak w wersji G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 26 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2013 A demontowano wtedy zasobnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 A demontowano wtedy zasobnik ? Zasobnik był łatwo demontowalny. Pytanie jest, czy dorabiano opływowe elementy na łączeniu zastrzałów ze skrzydłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi