Fiat126poznan Napisano 27 Października 2013 Share Napisano 27 Października 2013 Super! Realistycznie to wygląda. Oby tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 27 Października 2013 Share Napisano 27 Października 2013 He he, zdjęcia ogląda się jak by się widziało oryginalne części i podzespoły Gdyby nie mata to o pomyłkę nietrudno. Piękna robota! +1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Jekyll Napisano 14 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2013 Ciąg dalszy dłubaniny. Zmodyfikowane gaźniki. Rozwierciłem gardziele i dodałem kilka szczegółów wykonanych z profili/pręcików: Chwyty/wloty powietrza. Rewersy wypełnione masą MS. Sam otwór chwytu znajdującego się po prawej stronie motocykla (na pierwszym zdjęciu) wyfrezowany frezem (słabo widoczne na fotografii). Teraz mam to już wszystko okarbonowane - zdjęcia wkrótce. Chłodnica. Tutaj trochę improwizowałem - bardzo niewiele lub całkowity brak zdjęć większości podzespołów/osprzętu tego motocykla. Dodałem fototrawioną siatkę z CM maskującą szpetne ślady po wypychaczach, sprawy i króćce przewodów wodnych, poprawione mocowania: Wytoczyłem sobie górne lagi zawieszenia. Nie wyszły super idealnie (delikatne ''rysy'' od noża), ale i tak o wiele lepiej niż te z zestawu ze śladami łączenia form. I na koniec wydechy: Jestem już kilka kroków dalej z budową, ale muszę parę elementów połączyć ze sobą w całość - wtedy postawię maszynę na kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Jekyll Napisano 16 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Nikt nic nie pisze... to ja napiszę! Lecę dalej. Owiewki. Miałem z nimi dużo roboty. Głównie jeśli chodzi o maski, które wycinałem na ploterze, później nożyczkami od szablonu - zawsze coś nie wyszło, maska się odklejała, itd... Zbiornik zmywałem 4 razy!!! Teraz jest już ok. No może z małym wyjątkiem na lewej stronie dolnej owiewki - coś jakby odkurz szarej farby, drobne ''bąbelki'' lakieru. Lakier to 2K. Ale olewam to - spróbuję spolerować, może się uda. A owiewka i tak będzie stała obok motocykla, na stojaku. Nie będzie to tak bardzo widoczne. Teraz polerka, a następnie karbon od wewnątrz. Edytowane 16 Grudnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 Poprzednia aktualizacja mnie rozłożyła, ta już tylko dobiła... Bardzoooo porządna robota. Gratki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 Nie wiem czy coś więcej potrzeba tu pisać?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi