hadzi Napisano 21 Lutego 2013 Share Napisano 21 Lutego 2013 Po rozczarowaniach z produktami tzw. "Manufaktury modelarskie" postanowilem nie kupowac ich zywicznej kopi modelu JMK WAKU i skonczyc zaczenty wiele lat temu projekt. Posilkuje sie tez blaszkami do P.11c firmy Part - tablica, podloga i fotel oraz kilka detali zewnetrznych. Nie mam juz zdjec z wczesniejszych etapow, wiec daje tylko to, w celu "samomotywacji" do ukonczenia projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobza_75 Napisano 21 Lutego 2013 Share Napisano 21 Lutego 2013 Hejka! Jurek też czekam na natchnienie aby swego zacząć, powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 21 Lutego 2013 Share Napisano 21 Lutego 2013 Ja też mam ten model i blaszki parta. Projekcik czeka tylko na umiejętności wykonującego Model po po oględzinach wygląda na łady. Jedynym większym minusem są "bąbelki" (nie wiem jak to nazwać, powstały z dziurek do odsysania powietrza z formy) na powierzchni blachy drobnokępkowej. Jak sobie z tym radzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LarwaKraft Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 10 lat temu zrobiłem ten model. Była to pierwsza i jak na razie ostatnia moja robota w vacu. Muszę przyznać, że byłem pełen obaw co do efektu końcowego. Robiło się go sympatycznie. Razem z blachami Parta wyszło nieźle. Pamiętam, że był problem ze skrzydłami. U mnie po monotonnym szlifowaniu krawędź spływu płata wyszła dość gruuuba, a sam płat lekko zwichrowany, co uratowałem posiłkując się suszarką do włosów. Będę zaglądał i kibicował bo to jak na razie jedyny, dostępny model P.11a w tej skali. Pozdrawiam Krzych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 Jeszcze jest w żywicy manufaktury viewtopic.php?f=66&t=36497 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 22 Lutego 2013 Autor Share Napisano 22 Lutego 2013 Coz na warsztat tu nie ma co liczyc, to ma byc szybki numerek, bo inaczej znowu trafi do szuflady z nieukonczonymi. A wyciagnalem go wlasnie z niej kilka tygodni temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LarwaKraft Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 Skrzydło wziąłeś od vaku czy wtryska, bo u Ciebie to wyszło gitara? Moje wziąłem z vacu bo miało lepsiejszą faktórkę. ładnie, ładnie. Aż mam chęć upolować następnego JMK. Pozdrawiam Krzych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 23 Lutego 2013 Autor Share Napisano 23 Lutego 2013 Skrzydlo jest z zestawu. Krawedz splywu troche gruba mi wyszla, ale moge to zaakceptowac. W nocy nie wytrzymalem i polaczylem skrzydlo z kadlubem i wyszlo niezle - minimalnie wpuscilem CA w szpary i wyglada dobrze. No ale sprawdzimy po 1 warstwie farby. CZego nie widac to nawiercone otwory wentylacyjne w kadlubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 23 Lutego 2013 Autor Share Napisano 23 Lutego 2013 (edytowane) Stan na dzis, niestety nie udalo mi sie pomalowac na niebiesko, bo wszystkie buteleczki (4) zawieraly juz zzelowana farbe pomimo ze byly nieotwarte jeszcze coz Pactra Made in Poland Statecznik poziomy zmodyfikowalem wklejajac posrodku klin 3mmx2,4mmx8,5mm, dzieki temu przechodzi przez wykroj w stateczniku pionowym jak w oryginale. No to do poniedzialku mam czas na czyszczenie zastrzalow i robienie kol i wymyslenia czegos w temacie silnika. Edytowane 23 Lutego 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 23 Lutego 2013 Share Napisano 23 Lutego 2013 .... wszystkie buteleczki (4) zawieraly juz zzelowana farbe pomimo ze byly nieotwarte jeszcze coz Pactra Made in Poland Jak ty je przechowywałeś? Mnie nigdy nic takiego się nie zdarzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 23 Lutego 2013 Autor Share Napisano 23 Lutego 2013 .... wszystkie buteleczki (4) zawieraly juz zzelowana farbe pomimo ze byly nieotwarte jeszcze coz Pactra Made in Poland Jak ty je przechowywałeś? Mnie nigdy nic takiego się nie zdarzyło. No nie w lodowce, ale temperatura pokojowa i zamkniete, prawda jest ze nie mieszalem cyklicznie jak kiedys to robilem i mialy ze 2 lata magazynowania za soba. niewazne, kupie nowe w poniedzialek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 27 Lutego 2013 Autor Share Napisano 27 Lutego 2013 No to wreszcie udalo sie pomalowac, blacha zlobkowana wyglada doskonale - szczegolnie na dolnych powierzchniach i statecznikach, na gorze skrzydle jest troche mniej wyrazna, ale ok. Bede musial podmienic jutro zdjecie bo cos niewyrazne jest. Jutro zastrzaly oczyszcze i pomaluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 28 Lutego 2013 Autor Share Napisano 28 Lutego 2013 No to stoi na wlasnych goleniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi