Mark666 Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Podwozie i zabudowa właśnie ukończona . Tak mi idzie ten model jak krew z nosa. Kilka zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Mark 666, no i juz wiadomo, ze model bedzie piekny. Podoba mi sie ten kontrast pomiedzy przednimi nadkolami, a kabina. Zabudowa wreckera tez ma imponujacy wyglad, dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Elegancko. Będzie tłusto - znowu:D pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Dzięki. Ale tak jak pisałem ciężko robi się ten model. Jakoś amerykańce buduje się lepiej. Scania nie będzie miała podniesionego wysięgnika, tak naprawdę to nie jeżdzi się z tak ustawionym podnośnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 22 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Kabina po pierwszym malowaniu, jeszcze jedna warstwa i montaż końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 2 Maja 2013 Autor Share Napisano 2 Maja 2013 Trochę odstałem od czołówki ale jakoś brakowało czasu. Teraz kabina jest już po ostatniej warstwie bezbarwnego i z uszczelkami. Teraz poza szybami najgorsze co może być---- włożyć w środek ta bebechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Super kabinka. Zazdroszczę ręki do uszczelek:D pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 No i wszystko jasne! Kawal swietnej roboty Mark666. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 2 Maja 2013 Autor Share Napisano 2 Maja 2013 Oj tam,oj tam. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Mam w planach podobnego Meśka, jak by co to robisz mi uszczelki fachowa robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 no coraz to lepiej wygląda czekam na przymiarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 3 Maja 2013 Autor Share Napisano 3 Maja 2013 Mam w planach podobnego Meśka, jak by co to robisz mi uszczelki fachowa robota Uszczelki to pisak STAEDTLER Lumocolor o grubości pisaka M . Jak trzeba --pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 Mam w planach podobnego Meśka, jak by co to robisz mi uszczelki fachowa robota Uszczelki to pisak STAEDTLER Lumocolor o grubości pisaka M . Jak trzeba --pomogę. Też robiłem pisakiem czarnym ale teraz jak produkuje czarne firmówki to nie mam z tym problemu:) na prawdę wykonanie wzorcowe pokazałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 Mam w planach podobnego Meśka, jak by co to robisz mi uszczelki fachowa robota Uszczelki to pisak STAEDTLER Lumocolor o grubości pisaka M . Jak trzeba --pomogę. Ale bez maskowania się nie obyło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 3 Maja 2013 Autor Share Napisano 3 Maja 2013 Mam w planach podobnego Meśka, jak by co to robisz mi uszczelki fachowa robota Uszczelki to pisak STAEDTLER Lumocolor o grubości pisaka M . Jak trzeba --pomogę. Ale bez maskowania się nie obyło ? Bez maskowania . Kabinę trzeba sobie dobrze oprzeć np. o blat stolika, najlepiej żeby miała dwa punkty oparcia, ustawić w poziomie, ręka z pisakiem położona na blacie, zaczyna się od połowy prostej i jedziemy. Najlepiej jest jechać jednym ciągiem wokół całego malowanego profilu. I wsio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 4 Maja 2013 Share Napisano 4 Maja 2013 Muszę przyznać, że masz bardzo stabilną rękę. Brawo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 8 Maja 2013 Autor Share Napisano 8 Maja 2013 I tylko dotknąć. Kokpit udało się wsunąć do kabiny za drugim podejściem. Jeszcze drobiazgi i kończę. Co będzie w następnej kolejności w zakresie prac przygotowawczych ? -- uważne oglądanie zdjęć daje odpowiedż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 8 Maja 2013 Share Napisano 8 Maja 2013 Model PRO, przez duze P. Mark666, takie tylko moje spostrzerzenie - czy ten "pasek" gdzie sie znajduja wycieraczki nie powinien tez byc czarny? Wydaje mi sie, ze tam w realu jest plastikowa listwa, a te zazwyczaj byly czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 8 Maja 2013 Autor Share Napisano 8 Maja 2013 Wiem Tomku, ale akurat tu tego nie ma. Skorzystałem i nie malowałem, tym bardziej że tak szeroki pas zrobiony pisakiem biłby po oczach. W uszczelkach jakoś uchodzi. Dzięki za komentarz. Muszę skończyć przed Martini OCP , bo jak mu nawali jego Kenio to kto go będzie holował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 8 Maja 2013 Share Napisano 8 Maja 2013 Bez gwiazdy nie ma.....holowania? Świetnie wyszedł. Muszę skończyć przed Martini OCP , bo jak mu nawali jego Kenio to kto go będzie holował ? Spokojna głowa:) To moja pierwsza ciężarówka + przeróbki, więc minie trochę czasu zanim coś z tego wyjdzie. A może, będziesz przyjeżdżał po pocięty złom:D pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 8 Maja 2013 Autor Share Napisano 8 Maja 2013 MartiniOCP--- witamy na pokładzie, a może lepiej --- na ciężkiej osi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 26 Maja 2013 Autor Share Napisano 26 Maja 2013 Długo to trwało ale dziś już koniec. Kilka zdjęć a jak pogoda pozwoli to jutro galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi