Jędrek Napisano 23 Sierpnia 2007 Share Napisano 23 Sierpnia 2007 Na prośbę okonka i regisa prezentuję dioramkę 1/35 jaka powstała kilka lat temu, pewnie niektórzy sobie ją przypomną gdyż była prezentowana na PWM. Jest to własna wariacja w temacie SCUDa. Model to Dragon: SS-1C SCUD B MAZ-543 TEL + blaszki Eduard (dwa zestawy – el. wnętrza i el. zewnętrzne) + parę drucików. Poza dodaniem blaszek i przewodów z drutu model został zrobiony prosto z pudła bez żadnych przeróbek. Malowanie: gruntowanie sprayem Tamiya, potem całość akrylami pędzlem, trochę farb olejnych i suchych pasteli. Figurki to ICM (jedna troszkę przerobiona). Drzewka jak i grzybki własnej produkcji, paprocie Part i Eduard, trawa – sznurek, posypka i suszone roślinki. Jędrek ps. Złośliwością losu było pojawianie się w Pelcie literatury nt. paSCUD chwilę po ukończeniu modelu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 23 Sierpnia 2007 Share Napisano 23 Sierpnia 2007 Hej, oooo śliczna paSCUDa !! Dzięki za fotki i opis jak zrobiłeś model. Diorama miodzio !! Ode mnie 10/10 pozdrawiam, k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 23 Sierpnia 2007 Share Napisano 23 Sierpnia 2007 No supcio dioramka No ale zauważyłem dwa minusy, a właściwie to jeden. Drzewka i paprotki są strasznie nienaturalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 23 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2007 Drzewka i paprotki są strasznie nienaturalne drzewek nawet nie mam zamiaru bronić - te były pierwsze i jak do tej pory jedyne od tamtej dioramki zrobiłem tylko jeszcze jedną w 120mm ze słoniem bojowym - o ile można to dioramką nazwać (też kiedyś pokazywałem na PWM) i jedną w 54mm (pokazywany na forum ułan i mała dziewczynka) paprotki - jak pisałem produkt Eduarda i Parta, nic z nimi nie cudowałem wg mnie całość ma inny minus, za mało odcieni żółci/piaskowego/brązów ale i tak dzięki za dobre słowo, po przerwie jak wiadomo póki co w okrętach grzebię może kiedyś jakaś dioramka powstanie, magazyn mam dość dobrze w 35-tkę zaopatrzony (i nawet coś od ponad 2 lat rozgrzebane) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 24 Sierpnia 2007 Share Napisano 24 Sierpnia 2007 ..... jak wiadomo póki co w okrętach grzebię może kiedyś jakaś dioramka powstanie Moze nawet morska Paskuda bardzo mi sie podoba. Dzieki, ze ja pokazales. Kurde...... moze dokoncze kiedys moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 16 Września 2007 Share Napisano 16 Września 2007 zajefajna dioramka....mnie osobiście rozwalił ten koleś zbierający grzybki (halucynki?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi