Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Jestem w trakcie składania modelu Tamiya 60308 F-4J Phantom II w skali 1:32. Niestety, kalkomania nie jest już pierwszej młodości i pęka (testowane wstępnie na jednym elemencie). Bardzo zależy mi na malowaniu Jolly Rogers. Czy ktoś z szanownej społeczności zna jakiś godny polecenia sklep w kraju, bądź za granicą, w którym mógłbym kupić nową kalkomanię do przedmiotowego modelu? Z góry serdecznie dziękuję za pomoc. Pozdrawiam!

PS. Ostatecznie przetestuje lakierowanie kalek, choć zastanawia mnie, czy po takim zabiegu kalki nie będą zbyt grube…

Napisano

Będę wdzięczny! Mogę oddać w zamian dowolne z pozostałych dwóch.

Napisano

dzień bywa z krótki. Dopiero dziś mogłem porównać to co mam. Mam model z kompletem kalek do F-4J (marines) w którym jest również malowanie VF-84. Co do jakości kalek nie jestem wstanie nic powiedzieć. Jak będę robił ten model to będzie też w malowaniu VF-84 ale na szczęście mam oznaczenia z HobbyDecal. Łącznie z nr paneli i wszystkimi napisami eksploatacyjnymi. Niby wszystko gra, ale zastanawiam się czy przypadkiem nie sprzedać tego modelu, i w tym wypadku wolałbym zachować oryginalne kalki, a wtedy dostępne były by z HobbyDecal. Mam nadzieję że sprawa kalek nie jest bardzo pilna. Wypracowanie właściwej decyzji może chwilę potrwać.

Pozdrawiam

Napisano

Ok, dziękuję za info. W takim razie wróćmy do głownego motywu wątku; czy jest jakiś sklep, który polecacie, w którym mogę kupić kalki do tego Phantoma np. tej firmy, o której wspominasz, czyli HobbyDecal? Dziękuję z góry!

Napisano

Dziękuję za link, korespondencję w tej sprawie wysłałem na pw.

Rozpocząłem także nowy wątek związany z nakładaniem suchej kalkomani, ponieważ kalkomanie hobbydecal po części wykonane sa właśnie w tej "technologii" (dry transfer).