tolo303 Napisano 4 Marca 2013 Share Napisano 4 Marca 2013 Witam! Jestem w trakcie składania modelu Tamiya 60308 F-4J Phantom II w skali 1:32. Niestety, kalkomania nie jest już pierwszej młodości i pęka (testowane wstępnie na jednym elemencie). Bardzo zależy mi na malowaniu Jolly Rogers. Czy ktoś z szanownej społeczności zna jakiś godny polecenia sklep w kraju, bądź za granicą, w którym mógłbym kupić nową kalkomanię do przedmiotowego modelu? Z góry serdecznie dziękuję za pomoc. Pozdrawiam! PS. Ostatecznie przetestuje lakierowanie kalek, choć zastanawia mnie, czy po takim zabiegu kalki nie będą zbyt grube… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 4 Marca 2013 Share Napisano 4 Marca 2013 jak wrócę do domu to sprawdzę czy mogę oddać cały arkusz czy coś będę musiał sobie zostawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tolo303 Napisano 4 Marca 2013 Autor Share Napisano 4 Marca 2013 Będę wdzięczny! Mogę oddać w zamian dowolne z pozostałych dwóch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 5 Marca 2013 Share Napisano 5 Marca 2013 dzień bywa z krótki. Dopiero dziś mogłem porównać to co mam. Mam model z kompletem kalek do F-4J (marines) w którym jest również malowanie VF-84. Co do jakości kalek nie jestem wstanie nic powiedzieć. Jak będę robił ten model to będzie też w malowaniu VF-84 ale na szczęście mam oznaczenia z HobbyDecal. Łącznie z nr paneli i wszystkimi napisami eksploatacyjnymi. Niby wszystko gra, ale zastanawiam się czy przypadkiem nie sprzedać tego modelu, i w tym wypadku wolałbym zachować oryginalne kalki, a wtedy dostępne były by z HobbyDecal. Mam nadzieję że sprawa kalek nie jest bardzo pilna. Wypracowanie właściwej decyzji może chwilę potrwać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tolo303 Napisano 6 Marca 2013 Autor Share Napisano 6 Marca 2013 Ok, dziękuję za info. W takim razie wróćmy do głownego motywu wątku; czy jest jakiś sklep, który polecacie, w którym mogę kupić kalki do tego Phantoma np. tej firmy, o której wspominasz, czyli HobbyDecal? Dziękuję z góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 6 Marca 2013 Share Napisano 6 Marca 2013 http://www.hobbydecal.com/detail.cgi?number=al32003v1 jak się nie zdecydujesz to pogadamy o wymianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tolo303 Napisano 7 Marca 2013 Autor Share Napisano 7 Marca 2013 Dziękuję za link, korespondencję w tej sprawie wysłałem na pw. Rozpocząłem także nowy wątek związany z nakładaniem suchej kalkomani, ponieważ kalkomanie hobbydecal po części wykonane sa właśnie w tej "technologii" (dry transfer). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi