Skocz do zawartości

T-72 Zvezda 1/35

mateusz19992000

Rekomendowane odpowiedzi

Hmmm żeby coś skomentować przydałby się lepsze zdjęcia , narazie nie widać nic .

Tak ogólnie to mam mieszane uczucia co do cieniowania - albo na zdjeciach tak to wygląda albo jest skopane całkowicie . Wyrzutniki granatów dymnych źle zamontowane , można było się pokusić o zrobienie okablowania do nich .To tyle .........

Sam zabieram się za ten model właśnie wczoraj zostały przeprowadzone prace wstępne.

Więc tak model widziałem w bytomiu , według mnie jest ładnie zrobiony i calkem dobrze pomalowany przybrudzony , choc slabo , ale za to z wyczuciem.

I własnie grantaniki stojąc obok tego modelu tłumaczylem koledze jak mozna popsuc fajnie zrobiony model , podszedł domnie pan i po krótkiej rozmowie wyszło na to że wyzutnie granatów dymnych są zamontowane dobrze i on w swietoszowie na teciakach jeżdził i tak te wyrzutnie wyglądały w ich czołgu .

Raczej sie mylil bo ogladając setki zdjęć na kazdym wyrzutnie były rownoległe do lufy lub lekko odchylone . Sam walcze z tym modelem i własnie najgorsze do przyklejenia sa własnie te cześci.

A ja mam uwagę w kwestii formalnej. Podpisałeś że jest to model z Tamańskiej Gwardyjskiej Dywizji Pancernej. Otóż trzeba ci wiedzieć, że dywizja ta była tamtym czasie dywizją "defiladową" czyli brała tylko udział w uroczystościach państwowych. Jedynym występem po za defiladowym był wjazd do Groznego batalionu czołgów tej dywizji w szyku właśnie defiladowym i rozwalenie tej jednostki przez Czeczeńców. Jednostka ta li tylko trenowała w koszarach szyki. To tak gwoli przypomnienia.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Hmmm, wyrzutnie dymów rzeczywiście odbiegają od oryginału. Taki kurcze mega czyściutki ten "Teciak" a nawet najlepiej wypucowane wozy służące na pokaz mają minimalne przetarcia. Lina z przodu niezbyt poprawnie zamontowana. Poza tym gratuluję reszty ;)

• 2 months later...
Witam model dostał wyróżnienie na wystawie modelarskiej w Bytomiu, 1 miejsce we Wrocławiu oraz 2 miejsce w Węgrach.

1.JPG

Model wśród wszystkich nagród i dyplomów:

2.JPG

II Miejsce w Węgrach:

3.JPG

I Miejsce we Wrocławiu

4.JPG

Oraz wyróżnienie w Bytomiu:

5.JPG

Dwie osoby wystawiały ten sam model? Na dyplomie z Węgier jest inne imię niż na pozostałych. A model podoba się

Co prawda nie moja epoka i skala. Model całkiem całkiem. Przydały by się faktycznie lepsze foty. Gratuluję nagród