mateusz19992000 Napisano 5 Marca 2013 Share Napisano 5 Marca 2013 Cześć jestem tu nowy i chciałem wam pokazać mojego T-72 1/35 z Zvezdy. Oto on: Komentujcie i oceniajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 6 Marca 2013 Share Napisano 6 Marca 2013 Hmmm żeby coś skomentować przydałby się lepsze zdjęcia , narazie nie widać nic . Tak ogólnie to mam mieszane uczucia co do cieniowania - albo na zdjeciach tak to wygląda albo jest skopane całkowicie . Wyrzutniki granatów dymnych źle zamontowane , można było się pokusić o zrobienie okablowania do nich .To tyle ......... Sam zabieram się za ten model właśnie wczoraj zostały przeprowadzone prace wstępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz19992000 Napisano 9 Marca 2013 Autor Share Napisano 9 Marca 2013 Cieniowanie na modelu wyszło świetnie, na zdjęciach sam przyznam że nie wygląda zbyt dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Więc tak model widziałem w bytomiu , według mnie jest ładnie zrobiony i calkem dobrze pomalowany przybrudzony , choc slabo , ale za to z wyczuciem. I własnie grantaniki stojąc obok tego modelu tłumaczylem koledze jak mozna popsuc fajnie zrobiony model , podszedł domnie pan i po krótkiej rozmowie wyszło na to że wyzutnie granatów dymnych są zamontowane dobrze i on w swietoszowie na teciakach jeżdził i tak te wyrzutnie wyglądały w ich czołgu . Raczej sie mylil bo ogladając setki zdjęć na kazdym wyrzutnie były rownoległe do lufy lub lekko odchylone . Sam walcze z tym modelem i własnie najgorsze do przyklejenia sa własnie te cześci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 A ja mam uwagę w kwestii formalnej. Podpisałeś że jest to model z Tamańskiej Gwardyjskiej Dywizji Pancernej. Otóż trzeba ci wiedzieć, że dywizja ta była tamtym czasie dywizją "defiladową" czyli brała tylko udział w uroczystościach państwowych. Jedynym występem po za defiladowym był wjazd do Groznego batalionu czołgów tej dywizji w szyku właśnie defiladowym i rozwalenie tej jednostki przez Czeczeńców. Jednostka ta li tylko trenowała w koszarach szyki. To tak gwoli przypomnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz19992000 Napisano 10 Marca 2013 Autor Share Napisano 10 Marca 2013 Dzięki za uwagę, lecz pisałem to co pisało w instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 To tak wiesz na marginesie uwaga na przyszłość, żeby zbytnio nie ufać instrukcjom, a samemu poszperać w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 W kwestii formalnej, imek46. Z "dworskich" dywizji Tamańska jest zmechanizowana, pancerna jest Kantemirowska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 A mi się bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz19992000 Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Witam model dostał wyróżnienie na wystawie modelarskiej w Bytomiu, 1 miejsce we Wrocławiu oraz 2 miejsce w Węgrach. Model wśród wszystkich nagród i dyplomów: II Miejsce w Węgrach: I Miejsce we Wrocławiu Oraz wyróżnienie w Bytomiu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 5 Maja 2013 Share Napisano 5 Maja 2013 Hmmm, wyrzutnie dymów rzeczywiście odbiegają od oryginału. Taki kurcze mega czyściutki ten "Teciak" a nawet najlepiej wypucowane wozy służące na pokaz mają minimalne przetarcia. Lina z przodu niezbyt poprawnie zamontowana. Poza tym gratuluję reszty ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiusz Napisano 6 Lipca 2013 Share Napisano 6 Lipca 2013 Witam model dostał wyróżnienie na wystawie modelarskiej w Bytomiu, 1 miejsce we Wrocławiu oraz 2 miejsce w Węgrach. Model wśród wszystkich nagród i dyplomów: II Miejsce w Węgrach: I Miejsce we Wrocławiu Oraz wyróżnienie w Bytomiu: Dwie osoby wystawiały ten sam model? Na dyplomie z Węgier jest inne imię niż na pozostałych. A model podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz19992000 Napisano 7 Lipca 2013 Autor Share Napisano 7 Lipca 2013 Model wystawiała 1 osoba, tylko z dogadaniem się podczas rejestracji modelu na Węgrach nie mogliśmy się dogadać z tamtymi osobami i na dyplomie napisali Bartek zamiast Mateusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiusz Napisano 7 Lipca 2013 Share Napisano 7 Lipca 2013 Ciekawe te polsko -węgierskie dzieje A model- "podoba się". Życzę wielu sukcesów pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 7 Lipca 2013 Share Napisano 7 Lipca 2013 Co prawda nie moja epoka i skala. Model całkiem całkiem. Przydały by się faktycznie lepsze foty. Gratuluję nagród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 Jeżeli jak piszesz masz 12 lat i robisz takie modele to chapeau bas ! Gratulacje. Czekam na następne twoje modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi