Djmarcop Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Witam! To jest mój 4 model w kolekcji modeli plastikowych. Model firmy Revell 1:24. Zacząłem od silnika i to co mi wyszło(jeszcze nie gotowy cały silniczek): Proszę o komentarze i rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Djmarcop Napisano 14 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2013 !AKTUALIZACJA! Oto największa z aktualizacji. Oto fotki: Pierwsza przymiarka:D Podwozie: A oto silniczek już w ramie: A to wnętrze niepomalowane: Proszę o komentarze i porady co i jak zmienić. Jestem otwarty na sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Zrób washa i będzie świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Hej, Z tym washem lepiej się jeszcze wstrzymaj (to nie czołg tylko zabytkowa fura - gdybym taką miał, to silnik byłby czysty jak łza). Bardzo fajnie pomalowałeś akumulator. Zwróć tylko uwagę na ślady po wypychaczach, które mogą być w widocznych miejscach (np w nadkolach). Na Twoim miejscu wcale bym ich nie szpachlował, tylko zeszlifował do równego poziomu całą wewnętrzną płaszczyznę nadkola. P.S. Powodzenia w budowie Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maggot97 Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Z tym washem lepiej się jeszcze wstrzymaj (to nie czołg tylko zabytkowa fura - gdybym taką miał, to silnik byłby czysty jak łza). A czemu po washu miałby być brudny? Delikatne naniesienie podkreśliłoby tylko detale. A tak jest fajny, ale nieco płaski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 7 Maja 2013 Share Napisano 7 Maja 2013 Hej moja rada : przed pomalowaniem kasty spasuj dobrze wnętrze i podłogę w moim modelu tego niezrobilem i wnetrze troszke krzywo sie umiejscowiło , nieprzyklejaj go do podlogi . Dobrze ci idzie ,a samo autko pieknie sie prezentuje po sklejeniu :0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Djmarcop Napisano 22 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2013 Witam, skończyłem kolejną część tego modelu. Mianowicie wnętrze. Zdjęcia z pracy: Proszę o porady i sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Djmarcop Napisano 24 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2013 Witam, prace idą bardzo dobrze. Kilka fotek z pracy: Kółka bez czerwonych pasków(tak mi się bardziej podobają). Maska i tył: Podwozie: Podwozie z wnętrzem ( nie sklejone): Etapy składania: Mam PROBLEM , maska odstaje o 1mm w górę i mimo dobrego dopasowania nie da się opuścić, tylko trzeba ją lekko nacisnąć aby się opuściła... Fota problemu: HELP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komor Napisano 25 Czerwca 2013 Share Napisano 25 Czerwca 2013 Nie malujesz kasty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Djmarcop Napisano 25 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2013 Kasta pomalowana, ale tego nie widać na zdjęciach, bo jest pomalowana,na biało, czyli kolor plastiku, z którego jest wykonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterJanek Napisano 25 Czerwca 2013 Share Napisano 25 Czerwca 2013 problem w tym, że ten model na biało wygląda kiepsko :( Ja brałem pod uwagę kolor granatowy albo czerwony i zrobiłem tą 2 wersję. Ewentualnie jeszcze może czarny czy żółty były by ok ale biały wieje nudą. Wzorowałem się tym wozem: A tu moja 67: Zastanów się jeszcze nad tym kolorkiem bo jeszcze da się zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 25 Czerwca 2013 Share Napisano 25 Czerwca 2013 Ja bym sie koloru nie czepial. Jesli kolega chce zrobic bialy i jest z tego koloru zadowolony, to ja bym nic nie zmienial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Djmarcop Napisano 25 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2013 MasterJanek czy miałeś problemy z maską, że się unosiła? Według mnie biały jest spoko. Mam pytanko, czy zrobić washa czy się wstrzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterJanek Napisano 25 Czerwca 2013 Share Napisano 25 Czerwca 2013 Ok, to tylko moje zdanie o kolorku. Co do maski, to oni w instrukcji każą ją przykleić. Głupota, zasłonić na amen taki piękny silnik. U mnie też był mały problem ze spasowaniem maski, więc doszlifowałem jej kanty papierem ściernym i to wystarczyło. Washa zrobiłem tylko na silniku i tam gdzie są wloty powietrza przy wycieraczkach. Widać to, na tej fotce: Gdzie indziej lepiej go nie dawać, chyba że chcesz wersję ubrudzoną ale to nie czołg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Djmarcop Napisano 25 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2013 Para fotek z pracy nad modelem: A to już skończony model, zapraszam do galerii: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=73&t=38761 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi