kalaruch Napisano 23 Marca 2013 Share Napisano 23 Marca 2013 Witam Was koleżanki i koledzy, model miał zostać zrobiony na wiosnę, mieliśmy pływać z Pawlikiem i Balrogiem...i będziemy. Nasze 3 modele wypłyną na wody. Relację czas zacząć! Model z zamontowanymi już wałami, silnikami Graupner speed doszedł w kartonie: Uzbrojenie standardowe, czyli Ix2cm, IIx2cm oraz Ix3,7cm Do zestawu dochodzą: kardany 3,17x2 sztuki dwie serwo HS311 do sterów serwa HS81 sztuki 3 do obsługi armat plot. zestaw blaszek eduarda BIG ED figurynki ITALERI marynarzy. Powolutku lepię uzbrojenie, czeka mnie zakup orczyków do sterów oraz rurek to osadzenia armat w barbetkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 23 Marca 2013 Share Napisano 23 Marca 2013 No nareszcie !! Dawaj fotki pukawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 26 Marca 2013 Autor Share Napisano 26 Marca 2013 Czas zająć było się bebechami, bo okazało się, że kardany nie chcą wejść! Za krótkie wały napędowe...brakuje każdemu 15 cm żeby było ok. Nie będę pisać kto spartolił, bo już model dostałem z wmontowanymi wałami i sterami... Na pierwszy rzut oka spoko, ale tak wyglądały osie... Jak w zastępie u harcerzy, baczność co drugi wystąp...Tragedia. Poza tym zalane zostało wszystko jakimś poxipolem, trzeba było ciąć, dłubać i wybijać. Paweł miał radochę, młoteczek i jechana, ja trzymałem coby się nie rozpadło Efekt godziny rozwałki... Czas stery zrobić od nowa. PS. Szukam wałów, 45 cm średnicy 2mm, z gwintem na śrubę M4, gdzie takie cudo zamówić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 Miała być relacja z budowy a nie z dewastacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruby0606 Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 Widze mała dewastacja Będę się bacznie przyglądał niebawem i ja postaram się ruszyć ze swoją relacja Ps Sam tez zastanawiam sie nad kupnem Big edka ale chwilowo sie wstrzymam może sie trafi jakaś okazja ktos bedzie chciał odsprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 Widze mała dewastacja Będę się bacznie przyglądał niebawem i ja postaram się ruszyć ze swoją relacja Ty sie nie przyglądaj tylko dawaj relacje będą dwa schnelle w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi