KFORowiec Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Witam Tak odprężająco postanowiłem zrobić sobie kilka modeli prezentujących izraelską grupę bojową z lat 60-70. Modele przeznaczone do wargeimingu tak więc nie ma przy nich zbyt wiele pracy. Na pierwszy ogień poszedł M48 Patton z serii "Czołgi Świata" Zmieniona lufa, dodane uchwyty na bokach wieży, uchwyty do podnoszenia wieży, przerobiona wieżyczka dowódcy, dodane km-y, oraz bambetle. Model fajnie i szybko się przerabia, a biorąc pod uwagę jego niewielki koszt jest fajnym materiałem dla takich przeróbek. Kolejne na warsztacie wylądowały halftracki z zestawów Italieri oraz dwa stare modele airfixa po uprzedniej kąpieli w krecie. Nie miałem wcześniej do czynienia z produktem Italieri i otwierając pudełka miałem spore obawy co do jakości wykonania. Zostałem mile zaskoczony zestawy mimo, że do szybkiego montażu ( można je złożyć nawet bez kropli kleju) w niczym nie przypominały podobnych modeli Hata. W wozach wprowadzone zostały przeróbki upodabniające je do pojazdów wykorzystywanych przez Izraelczyków. Wiem że modele mogą zawierać pewne błędy merytoryczne, które fachowcy od sprzętu IDFu natychmiast wychwycą. Podkreślam że są to raczej modele do gier bitewnych niż na wystawę i stanowią niejako poligon doświadczalny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Mody na IDF ciąg dalszy To mi sie podoba. Na tą pół calówkę przed włazem ładowniczego na M48 masz jakieś kwity, czy to twórczość radosna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFORowiec Napisano 5 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Co do 50-tki to szczerze to nie miałem co wsadzić, w przyszłości się zmieni. Na razie brak takowego karabinu w moim przepastnym magazynie. Generalnie to zawsze istniała taka możliwość, bo przecież w warunkach frontowych załogi raczej starają się zwiększyć siłę ognia pojazdu. Sam zaobserwowałem taką tendencje na wieżach MRAPów w Afganie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi