szarymouse Posted April 9, 2013 Share Posted April 9, 2013 Witam. Zaczynam nowy model. Tym razem będę kleił italeri. Model otrzyma czeskie malowanie, dokładniej będzie to maszyna o rejstracji 9237. Pracę już zacząłem aktualnie składam fotel pilota. Jak widać jest problem z kalkami. Ta z głową tygrysa po prawej wygląda na jakąś niedodrukowaną Możecie coś na to poradzić? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcinej Posted April 9, 2013 Share Posted April 9, 2013 A sprawdzałeś czy w oryginale nie występuje taka zależność ? No bo jeśli nie, to ewentualnie jakaś podmalówka może troszkę wyratować sytuację. Zdaję mi się, że jeżeli pod tą jaśniejszą kalkę statecznik pomalujesz ciemniej, to kolor kalki się nieco zmieni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leeb Posted April 9, 2013 Share Posted April 9, 2013 Witam. Tak dla ułatwienia: Wygląda na to że, włoska drukarnia jednak nawaliła. Mam jedną poradę w tym momencie - malowanie szwedzkie, bądź to drugie czeskie:P Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szarymouse Posted April 9, 2013 Author Share Posted April 9, 2013 Wolałbym nie zmieniać malowania bo zamierzam wykonać dokładnie coś takiego: http://www.airplane-pictures.net/images/uploaded-images/2009-9/20/62870.jpg tak... tego tygryska też Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leeb Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 No to zrób foto tej kalki i pisz maila do Bilka o wymianę na nową. Może akurat się uda. bilekhobby@seznam.cz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ministersan Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 A może jakiś filtr położony na kalke wyciągnie ten brązowy odcień. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szarymouse Posted April 10, 2013 Author Share Posted April 10, 2013 Ja wpadłem na pomysł z brązowym washem i przetestuje go. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts