szarymouse Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Witam. Zaczynam nowy model. Tym razem będę kleił italeri. Model otrzyma czeskie malowanie, dokładniej będzie to maszyna o rejstracji 9237. Pracę już zacząłem aktualnie składam fotel pilota. Jak widać jest problem z kalkami. Ta z głową tygrysa po prawej wygląda na jakąś niedodrukowaną Możecie coś na to poradzić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 A sprawdzałeś czy w oryginale nie występuje taka zależność ? No bo jeśli nie, to ewentualnie jakaś podmalówka może troszkę wyratować sytuację. Zdaję mi się, że jeżeli pod tą jaśniejszą kalkę statecznik pomalujesz ciemniej, to kolor kalki się nieco zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leeb Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Witam. Tak dla ułatwienia: Wygląda na to że, włoska drukarnia jednak nawaliła. Mam jedną poradę w tym momencie - malowanie szwedzkie, bądź to drugie czeskie:P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 9 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Wolałbym nie zmieniać malowania bo zamierzam wykonać dokładnie coś takiego: http://www.airplane-pictures.net/images/uploaded-images/2009-9/20/62870.jpg tak... tego tygryska też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leeb Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 No to zrób foto tej kalki i pisz maila do Bilka o wymianę na nową. Może akurat się uda. bilekhobby@seznam.cz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 A może jakiś filtr położony na kalke wyciągnie ten brązowy odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Ja wpadłem na pomysł z brązowym washem i przetestuje go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi