Skocz do zawartości

T-72 - 1:35 Zvezda

Jumo

Rekomendowane odpowiedzi

Absolutnie nie mają być w kolorze nadwozia A gdzie są węże do beczek z paliwem?.Pozdrawiam M1A1(HA)

Dzięki , no właśnie węże ....jakoś nie potrafię namierzyć fotki gdzie dokładnie byłoby to ustrojstwo pokazane . Muszę się porządnie zabrać za szukanie chyba że ktoś dysponuje. Może uda mi się jeszcze dorobić .

Siemka .Fotki co prawda nie znalazłem (miałem monografię 72-ki ale komuś pożyczyłem i nie oddał)ale znalazłem coś innego : instrukcję do T72M1 z 1/35 Tamiya w sklepie Moje Hobby tam masz wszystko przystępnie pokazane( linka nie wyślę bo piszę z pracy).Pozdrawiam M1A1(HA)

Siemka .Fotki co prawda nie znalazłem (miałem monografię 72-ki ale komuś pożyczyłem i nie oddał)ale znalazłem coś innego : instrukcję do T72M1 z 1/35 Tamiya w sklepie Moje Hobby tam masz wszystko przystępnie pokazane( linka nie wyślę bo piszę z pracy).Pozdrawiam M1A1(HA)

Dzieki serdeczne , jednak wujek google pomógł znalazłem .

Tutaj jest fajnie wszystko pokazane :

http://www.primeportal.net/tanks/azrael_raven/t-72_raac_museum/

• 1 month later...

Super to wygląda. Następnym razem zainwestuj w blaszki Edka koszt niewielki(27PLN) a jaki skok jakościowy i ile frajdy. Mój następny projekt to właśnie T72A ale z 2 Dywizji Pancernej Gwardii Republikańskiej "Tawakalna", na razie jestem na etapie gromadzenia zdjęć(tank,blaszki,lufę, gąsienice, silnik i spalone kółka już mam).Pozdrawiam M1A1(HA)

No cóż na projekt był ograniczony budżet ;) , zresztą jak widać czasowo też .

Jak na razie zawodowo zajmują mnie projekty 1:1 bardzo bardzo duże .

Mam nadzieję skończyć siedem dwójkę w tym tygodniu tym bardziej że są w planie długie wolne majowe dni Tak naprawdę zostało tylko malowanie kalki opaćkanie ..........tylko ...

Chcesz trochę fotek prosto z polskiego poligonu? Zobaczysz sobie różne warianty malowania i opaćkania. Z tym, że wersje tanków to T-72M1

Oczywiście byłbym bardzo wdzięczny , co do wersji zdaję sobie sprawę że nie będzie za bardzo pasiła ale cóż już zdecydowałem sie na polaka

Edytowane przez Gość

No i pomalowany , zdjęcia bardzo kiepskie. W rzeczywistości modulacja jest bardziej wyraźna .

Teraz zastanawiam się sido nie siod ....

Oczywiscie nie obyło się bez strat jak widać razem z taśmą maskującą odlazło troszkę farby ale juz poprawione. Teraz trzeba sie zabrać z pędzlowanie.

Wszytkie uwagi mile widziane

06055129768299949111.jpg

70893853211114793500.jpg

65728875487724594389.jpg

27625931461094489417.jpg

85820291107049957775.jpg