skwarciu21 Napisano 13 Kwietnia 2013 Napisano 13 Kwietnia 2013 Siemka wszystkim, postanowiłem założyć warsztat z postępu pran nad modelem, który obecnie robię. Model jest produkcji starej i nie istniejącej już firmy Jo-Han, która w swojej ofercie miała bardzo ciekawe amerykańskie krążowniki. Model ten na początku miał być repliką auta kierowcy nascar Richarda Petty, i zapoczątkować kolekcję aut którymi jeździł. Z powodu braku kalek postanowiłem zrobić z niego ładną serię i poprawić fabrykę, jako iż model jest wiekowy to nie wszystko do siebie idealnie pasuje. A teraz coś na temat planów, czyli: kolor ma być to jasny niebieski metalik, taki jak występował w oryginale, czarne wnętrze, dorobienie wykładziny wnętrza, okablowanie silnika, nowe końcówki wydechu, winylovy dach i to chyba tyle z większych modyfikacji/dodatków reszta wyjdzie pewnie podczas relacji. Uf no to się rozpisałem ;) mam nadzieję, że mi to wybaczycie. Czas na zdjęcia, model na nich jest złożony na sucho i to co leciutko odstaje lub jak coś jest krzywo, proszę się nie bać będzie jak się należny ;) Cytuj
MartiniOCP Napisano 18 Kwietnia 2013 Napisano 18 Kwietnia 2013 Samochód ciekawy i ciekawe jak poradzisz sobie z tym leciwym zestawem. Na pewno warto się wysilić, ale roboty będzie sporo. Trzymam kciuki. pzdr. Cytuj
Mikele Napisano 17 Kwietnia 2014 Napisano 17 Kwietnia 2014 Kalkomanie zawsze można dorobić. A Superbird to tylko z NASCAR. Cywil jakiś taki ugrzeczniony będzie. Cytuj
skwarciu21 Napisano 17 Kwietnia 2014 Autor Napisano 17 Kwietnia 2014 Mi Superbird podoba się w każdej odmianie czy to cywilna czy wyścigowa, a co do modelu to przemyślałem i wykonam go w tej wersji co przewidział producent czyli Dragster w malowaniu Sox & Martin'a. Puki co model czeka w pudełku, aż skończę kilka innych, a charger'a tak sobie do zdjęcia ustawiłem Cytuj
skwarciu21 Napisano 9 Listopada 2014 Autor Napisano 9 Listopada 2014 Czas na aktualizacje skromną, bo skromną ale jednak. Pomalowałem blok oraz skrzynie silnika, widocznych zacieków srebrnego na bloku już niema zostało położyć lakier bezbarwny n blok i można uzbrajać silnik dalej. A tutaj taki mały bonus który niedługo pojawi sie w galleri mam nadzieje. Pontiac GTO 1664 Drag. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi