skwarciu21 Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Siemka wszystkim, postanowiłem założyć warsztat z postępu pran nad modelem, który obecnie robię. Model jest produkcji starej i nie istniejącej już firmy Jo-Han, która w swojej ofercie miała bardzo ciekawe amerykańskie krążowniki. Model ten na początku miał być repliką auta kierowcy nascar Richarda Petty, i zapoczątkować kolekcję aut którymi jeździł. Z powodu braku kalek postanowiłem zrobić z niego ładną serię i poprawić fabrykę, jako iż model jest wiekowy to nie wszystko do siebie idealnie pasuje. A teraz coś na temat planów, czyli: kolor ma być to jasny niebieski metalik, taki jak występował w oryginale, czarne wnętrze, dorobienie wykładziny wnętrza, okablowanie silnika, nowe końcówki wydechu, winylovy dach i to chyba tyle z większych modyfikacji/dodatków reszta wyjdzie pewnie podczas relacji. Uf no to się rozpisałem ;) mam nadzieję, że mi to wybaczycie. Czas na zdjęcia, model na nich jest złożony na sucho i to co leciutko odstaje lub jak coś jest krzywo, proszę się nie bać będzie jak się należny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 18 Kwietnia 2013 Share Napisano 18 Kwietnia 2013 Samochód ciekawy i ciekawe jak poradzisz sobie z tym leciwym zestawem. Na pewno warto się wysilić, ale roboty będzie sporo. Trzymam kciuki. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miauryc Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 A tamten Charger to co tam robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 17 Kwietnia 2014 Share Napisano 17 Kwietnia 2014 Kalkomanie zawsze można dorobić. A Superbird to tylko z NASCAR. Cywil jakiś taki ugrzeczniony będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 17 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2014 Mi Superbird podoba się w każdej odmianie czy to cywilna czy wyścigowa, a co do modelu to przemyślałem i wykonam go w tej wersji co przewidział producent czyli Dragster w malowaniu Sox & Martin'a. Puki co model czeka w pudełku, aż skończę kilka innych, a charger'a tak sobie do zdjęcia ustawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 9 Listopada 2014 Autor Share Napisano 9 Listopada 2014 Czas na aktualizacje skromną, bo skromną ale jednak. Pomalowałem blok oraz skrzynie silnika, widocznych zacieków srebrnego na bloku już niema zostało położyć lakier bezbarwny n blok i można uzbrajać silnik dalej. A tutaj taki mały bonus który niedługo pojawi sie w galleri mam nadzieje. Pontiac GTO 1664 Drag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi