kalaruch Napisano 18 Kwietnia 2013 Share Napisano 18 Kwietnia 2013 Wstawię już relację, bo model zaczęty, nie będę się czaił z pracą, w wolnej chwili wrzucę coś i zrobię, bo póki co mam za dużo rozgrzebanych rzeczy (któż z nas tak nie robi hehe). Krążownik rakietowy ZSRR a teraz Rosji - piękny, z ostrym dziobem jak to mają okręty made in ZSRR... Zaczęty przez Pawlika, był pomalowany, ale farba zdążyła się złuszczyć i trzeba on nowa malować. Model tak duży że nie mieścił się w wiadrze ani butli 5l, wanna nie mogła być - bo metalowa (2h posiedział ale nie ryzykowałem zeżarcia jej przez kreta). I tak model powędrował do pracy - w wannie ociekowej z tworzywa, służącej do czyszczenia filtrów, rozrobiłem butlę kreta i wrzuciłem kadłub i pokłady: Potem płukanie i odczepianie resztek farby: Model powędrował do pudła znów ;) Skleiłem kadłub, ale muszę skończyć uboota typ XXIII i MG42, więc niech mnie nie rozprasza chwilowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 18 Kwietnia 2013 Share Napisano 18 Kwietnia 2013 No nareszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 19 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Tak wygląda opudłowany: I porównanie do Admirała Kuzniecowa: PS. Nie jest to reklama papierosów ;) Paczka do skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Zacny model, czekam na postęp prac. Sam sprawiłem sobie kilka pływadeł z czerwoną gwiazdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Czy ewentualnie będziesz waloryzował okręt jakimś zestawem blach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 28 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2013 Nie mogę się zdecydować, mam relingi i blachy zestawowe a blaszki WEM są koszmarnie drogie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 28 Kwietnia 2013 Share Napisano 28 Kwietnia 2013 Proponuje poszukać w innych sklepach ,u producenta jest drogo, szukałem i znalazłem 50 zł taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 28 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2013 50 dolców w GMMie, rozejrzę się u rodaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 28 Kwietnia 2013 Share Napisano 28 Kwietnia 2013 Masz na myśli http://www.plastic-hobby.com/category/lode-a-ponorky:2/#? Drogo poszukaj u zachodnich sąsiadów, WEM-a maja tańszego niż producent. https://shop.modellmarine.de/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 29 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2013 Tu bym się spierał, blachy WEMa są po 49 ojro, promocja u jankesów za 57 baksów. Minimalnie mniej, ale jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 Tu bym się spierał, blachy WEMa są po 49 ojro, promocja u jankesów za 57 baksów. Minimalnie mniej, ale jednak Gdy przesylka z Yankeeslandu przyjdzie do Europy, zaprosi Cie urzad celny i przywali VAT. Oczywiscie nie od tych 57 bakasow, ale dolicza koszty przesylki i rypna 23% od calej kwoty. To teraz policz co Ci sie bardziej oplaci. Do tego na przesylke z USA musisz czekac co najmniej 2 tyg., tu bedzie w ciagu 2-3 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 Na przesyłkę z GMM najdłużej czekałem dziesięć dni (wtedy, gdy jakiś wulkan na Islandii dał głos...), normalnie przychodzi po dniach siedmiu... I żaden urząd celny się nie przyczepia, bo nadawca przesyła blaszki jako gift... Flyhawk też tak robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 30 Kwietnia 2013 Share Napisano 30 Kwietnia 2013 Mam inne doswiadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 30 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2013 Oj to mnie Pawlik wkopał numerant w model ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 Oj to mnie Pawlik wkopał numerant w model ;) Jesli Ci potrzebne, kupie blachy i wysle poleconym do Polski. Kwestie zwrotu pieniedzy obgadamy przez pw. Na forum sa ludzie, ktorym wyswiadczylem przysluge i ufam, ze potwierdza moja uczciwosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Jeżeli chodzi o sklep: https://shop.modellmarine.de/ , to śmiało mogę polecić. Zamawiałem kilka razy i przesyłka bez problemu po paru dniach był w Polsce. Można płacić przez PayPal. Tak na marginesie czy do widocznego lotniskowca posiadasz blachy WEM lub GMM? Pytam dlatego, że kilka modeli z kolekcji Pawlika trafiło na Allegro między innymi wspomniany lotniskowiec tylko, że był on z blachami. Czy to ten sam zestaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Ja tez jestem stalym kilentem w shop.modellmarine.de. Nigdy sie nie zawiodlem, do tego nalezy do tanszych dostawcow. Blachy do Kuzniecowa pochodza z WEM. Kupowalem je dla Pawlika w pazdzierniku ub. roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 3 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2014 haha tak się zapuściłem i zdziadziałem że prawie mam ukończonego Piotrka Ku chwale Pawlika, gablota gotowa, podstawka do wykonania została. W Piotrku zostało mi zamontowanie Kasztanów (Kortików), zamocowanie anten, szalup i olinowania. Fotki za niedługo!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 2 Grudnia 2014 Share Napisano 2 Grudnia 2014 Trochę czasu już upłynęło i chciałem zapytać czy można liczyć na jakieś zdjęcia, efektów końcowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 7 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2014 Oj obijam się jak obibok wybaczcie! Nawet Osowskie spotkanie modelarzy pokpiłem, wpadłem na kwadrans wyściskać Piterpanzera i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 7 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2014 Czekam na nowy kompresor, stary MAR wyzionął ducha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi