sokol Napisano 6 Maja 2013 Share Napisano 6 Maja 2013 Podczas majówki nasza GRH "Jack of Diamonds" odwiedziła miejsca walk, które stoczono podczas operacji Market Garden. Trafiliśmy też do Oorlogmuseum w Overloon, które jest bardzo ciekawym muzeum w Holandii (ok. 70 km od Arnhem). Modelarze i miłośnicy historii na pewno będą zadowoleni z pobytu w tym miejscu. Ciekawie wyeksponowany sprzęt w postaci dioram i duża kolekcja amerykańskich pojazdów powoduje, że warto to miejsce odwiedzić. Warto dodać, że w tym miejscu odbyła się bitwa pancerna, w której brały udział amerykańska 7 Dywizja Pancerna i brytyjskie 3 Dywizja Piechoty i 11 Dywizja Pancerna. Link do galerii (proszę wybaczyć ale zdjęć jest 112 i nie chce mi się linkować tylu miniaturek): http://www.sokol.slupsk.pl/Overloon/thumb.html A na zachętę parę zdjęć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 6 Maja 2013 Share Napisano 6 Maja 2013 Już pierwsze zdjęcie mnie rozwaliło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 6 Maja 2013 Share Napisano 6 Maja 2013 (edytowane) Już dla samego Dragon Wagona warto by się tam wybrać Edytowane 6 Maja 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 6 Maja 2013 Share Napisano 6 Maja 2013 Suuuper.Dzienks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 7 Maja 2013 Autor Share Napisano 7 Maja 2013 ciekaw jestem czy ktokolwiek, kto odwiedził overloon nie zrobił sobie zdjecia przy kole tej barki.. Na przykład ja. Robiłem zdjęcia innym, sam nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Już dla samego Dragon Wagona warto by się tam wybrać a stoja tam zdaje sie DWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi